Waarom zou je?

Waarom zou je Energetische Meditatie deel 3 doen als je al zovéél hebt aan EM 2 en EM 1?

Een goede vraag. Want inderdaad; je kunt je hele leven lang toe met Energetische Meditatie delen 1 en 2.

Dus waarom zou je?

Misschien omdat er op een gegeven moment wat gaat kriebelen? Omdat er een verlangen ontstaat? Omdat je voelt dat er nog onontdekte ruimtes zijn, dieptes, sferen? Omdat iets onzegbaars verlangt te worden gezien, ervaren, beleefd om verder tot bloei te komen?

Zoiets zal het zijn, dat verlangen. Waar EM 1 vooral praktisch is (opruimen van energetische aankoeksels en het ontdekken van de energie die voorlangs van boven naar beneden stroomt) en EM 2 zich bezig houdt met het (doen) stromen van het achterste kanaal, tja, daar vertoont EM 3 toch wel opeens een heel afwijkend patroon. Het gaat niet langer meer uitsluitend om jouw energie maar ook om de energie om je heen.

En denk nu niet dat het dús gaat om de energie van andere mensen en hoe je daar mee om kunt gaan. Dat is zeker niet het geval! EM 3 gaat over het ervaren van eenheid, heelheid en dat je daar (altijd al) deel van uitmaakt.
Daar is niets vreemds of engs aan (en je kunt altijd weer terug); het is eigenlijk onze meest natuurlijke staat. Als klein kind leefden we voortdurend in het nu en bestond onze individualiteit nog niet. We waren daardoor altijd ‘in verbinding’.

En om dat verbonden zijn gaat het. Verbinding geeft kracht, veiligheid, vertrouwen. Je kunt uitrusten in dat wat is, zónder er iets aan te willen en hoeven veranderen.

Ik snap best dat dit allemaal wat esoterisch klinkt. Daarom gewoon even een praktisch oefeningetje – bij voorkeur buiten te doen- om het zelf te ervaren.

Loop rond buiten (of als je jezelf wilt uitdagen op je kantoor) en ga simpelweg alles wat je tegenkomt of waar je oog op valt, zegenen. Of goedkeuren of met een vriendelijk oordeelloos oog bekijken. Het is maar hoe je het zeggen wilt, maar ik noem het gemakshalve zegenen. Dus zegen de hondendrol op de stoep, zegen de auto, zegen de heg, de paddestoel, de plant, de mens die jouw pad kruist, je bureau en alles wat erop ligt, de koffieautomaat, je collega, de boom, de zon, de regen……….. Je doet dit in een vlot tempo minimaal 10 minuten met je hele hart. Elke keer weer geef jij een object of een wezen jouw zegen, jouw goedkeuring.

Je begrijpt waarschijnlijk dat het wel even duurt eer je in je ‘rol’ zit. Dat is niet gek, een acteur heeft ook tijd nodig om in zijn personage te stappen. Gun jezelf dus een aanloopje. En daarna ga je zo lang als je wilt zegenen en al doende ervaar je een groeiende verbondenheid. Je voelt de heelheid, die er onder onze ogenschijnlijke veelvoudige verdeeldheid altijd is.

Wanneer het bovenstaande je aanspreekt, als er iets gaat kriebelen, een stil verlangen onstaat, doe dan mee met EM 3! Ook al is EM 2 lang geleden en heb je er al een tijd niets mee gedaan, dat maakt niet uit (we herhalen). En wie hierdoor zo getriggerd is dat hij of zij denkt ‘Ik wil een spoedcursus EM1 en EM 2’, die kan altijd even bellen, want je bent waarschijnlijk niet de enige.

Posted in: Geen categorie