Van Teen tot Top

Van teen tot top ervaren

Elk chakra heeft een eigen kleur, een eigen dynamiek en een eigen manier van het leven ervaren. Dat laatste merk je als een chakra om wat voor reden dan ook tijdelijk dominant is. Dan lijkt het alsof je het leven alleen door dat chakra ervaart. De kleur die dat chakra aan je leven geeft, is zoals je het leven dan beleeft. Denk maar aan een plotselinge verliefdheid. Je hartchakra staat wijd open en je ademt de wereld in via je hart. En omgekeerd, als je verdriet hebt, bang bent, dan wil je je terugtrekken in je binnenwereld. Dan doe je je luiken en deuren dicht. Je energie kan niet meer vrij stromen en uitwisselen met de buitenwereld totdat… de chakra’s er na verloop van tijd genoeg van hebben en op een natuurlijke manier langzaam weer open gaan. ‘Het is voorbij’, denkt de eigenaar ervan dan meestal ietwat verbaasd. ‘Hoe kan dat nou? Ik heb toch niks gedaan?’

Verbinding

De schoonheid en diepte van het basischakra en het gevoel van bij de aarde horen; de dragende, schragende kracht van je tweede chakra; de zon, het vertrouwen, de macht en de ruimte van je derde chakra; de zachtheid en verbondenheid van je hartchakra; de vrolijkheid, het positivisme van je keel; de mystieke en helderziende kracht van je derde oog en de fontein van je kruinchakra: je kunt het allemaal ervaren, net als de krachtige geruststelling van het verbonden zijn, het deel uitmaken van dat wat is. Er zijn weinig dingen zo bevrijdend en geruststellend als het je verbonden voelen met hemel en aarde. Die verbinding is er altijd, maar wordt slechts zelden bewust gevoeld en ervaren. Het is niet een expliciet doel van deze cursus om die verbinding te gaan ervaren, maar wel een vaak voorkomend  en heel aangenaam neveneffect.

In Van Teen tot Top geef jij aandacht aan je chakra’s en je maakt er echt contact mee. Je gaat ze ervaren en ze gaan meer voor je ‘leven’ , ze gaan je meer ‘zeggen’ en dat heeft effecten op je gevoel en je waarneming. Je voelt je zekerder, wakkerder en meer aanwezig.

We beginnen bij de basis en gaan dan langzamerhand naar boven. Natuurlijk is er ook aandacht voor jouw aura en het verband tussen chakra’s en de aura.

Elke les is een combinatie van leren, voelen en ervaren. En jij bepaalt hoe diep je daarin wilt en kunt gaan. Er is geen moeten, er is geen doel (anders dan jou te laten ervaren van wat er allemaal leeft).

Je kunt je inschrijven voor de hele serie van zeven lessen  (aanbevolen) voor drie lessen of – in speciale gevallen en alleen in overleg- voor één les. De eerste les kan je als losse les volgen. Meer informatie vind je http://www.illiaster.nl/cursusdata-en-tarieven