Uitnodiging of uitdaging?

Ik merk wel eens dat mensen denken dat je om te gaan mediteren een probleem moet hebben. Je moet ongelukkig zijn, of ‘op zoek’, onvervuld, ontevreden, gestrest, angstig. Je moet slecht slapen en je zorgen maken. Je moet l�st hebben van het leven om te gaan mediteren; dat lijkt dan zo�n beetje het algemene idee.

Wat een onzin! Je hoeft helemaal niks te �hebben� of te �zijn�. Mediteren drijft op nieuwsgierigheid, ontdekkingsreizigersspirit, benieuwd zijn naar wat er nog meer te beleven is in deze wereld en jouw binnenwereld. Op z�n hebben om in beweging te komen en soms ook op verlangen, omdat er ergens iets in jou zich herinnert dat het leven meer, groter, anders is dan het lijkt. Of omdat je deep down weet dat er rust, een thuis, in jou te vinden is. Dat zijn ��k allemaal prima drijfveren.

Over het algemeen worden echter eerst de �problemen� benadrukt (zie boven) en daarna wordt meditatie als oplossing aangereikt. En in de meeste gevallen helpt het inderdaad om zo meer ruimte en rust, moeiteloosheid en plezier te gaan ervaren.

Maar je kunt natuurlijk altijd beginnen met mediteren. Je hebt er geen reden voor nodig! Gun jezelf gewoon een nieuwe ervaring. Ik zie op de bijeenkomsten zoveel mensendie met groeiend plezier bezig zijn de geestelijke en fysieke ruimte in en om zich te verkennen en daarin een toenemend meesterschap ervaren.

Probeer meditatie eens in al zijn eenvoud te zien. Maak het begrip los van alle mogelijke gedachten, verwachtingen, oordelen en vooroordelen en ervaar of het bij jou weerklank kan vinden.

Ik nodig je uit (daag je uit?) om het te proberen op de Open Avond op 25 mei a.s. op onderstaand adres. Toegang gratis (wel even bellen of mailen als je komt). Aanvang 20.00 – Einde 22.00 uur.

Marjolijn van Lynden-Bloem

Posted in: Geen categorie