Opgelucht

Het heeft even geduurd eer deze vierde Malva Nieuws bij jou in de mailbox valt. Het vorige jaar heb ik hard gestudeerd en dat resulteerde weliswaar in het behalen van het officiële diploma Malva therapeut- chakraspecialist, maar niet in een leuk en luchtig stukje over Malva therapie. Mijn hoofd stond meer naar studie.

Maar nu pak ik de draad weer op. In de vorige mails legde ik het een en ander uit over de werking van Malva. Waarschijnlijk herinner je daarvan nog wel dat Malva werkt met de hele mens: lichaam, geest en ziel. Lichaam en geest waren het onderwerp van de tweede en derde Malva mail. Ziel zou nu dus voor de hand liggen, maar dat verhaal bewaar ik nog even. Eerst nog een uitstapje naar de combinatie van geestelijke en fysieke factoren.

In eerdere mails legde ik al uit dat er heel veel ingangen zijn in een mens en ook dat er in ons een prachtig wegenstelsel ligt, waar we ons niet of nauwelijks van bewust zijn zolang het allemaal lekker loopt. Maar ontstaan er opstoppingen of files, dan komen er klachten en kwaaltjes. Vaak niet zo heel duidelijk. Beetje humeurig, beetje maagzuur, somber: t zou kunnen zijn dat je leverenergie het zwaar heeft. Of is je buurman een cynische zwartkijker (geworden)? Dat is vermoeiend gezelschap daar aan de andere kant van de heg. Waarschijnlijk loopt zijn dunne darmenergie wat minder lekker.
Gierigheid, vasthouden, moeite met veranderen zijn verbonden met de dikke darm en je kunt jezelf wel heel erg kwalijk nemen dat je niet tot daden komt, maar als je miltenergie te gering is dan lukt het gewoon niet om in actie te komen. In plaats van jezelf te straffen omdat je zo’n slappeling bent is het handiger om de miltenergie aan te vullen. Dan volgen de zin om eraan te beginnen en de daadkrachtigheid vanzelf.

Zo zijn er tal van als psychisch benoemde zaken die regelrecht verbonden zijn met een teveel van of een tekort aan een of meerdere energieën. Want het lichaam doet altijd zijn best ons in evenwicht te houden, dus gaat het – als bijvoorbeeld de dunne darmenergie het af laat weten- energie halen op een andere plek waardoor dáár tekorten ontstaan. Gebeurt dat van jongs af aan, dan kan er een domino effect optreden. Je gaat dan echt geloven dat je nou eenmaal cynisch, somber, angstig, twijfelend, wrokkig of seksverslaafd bent! En dat daar niks aan te doen is.

Het mooie is dat veel dit soort zaken met Malva kunnen worden opgelost of zo verbeterd dat de kwaliteit van leven stijgt. Dat geldt zowel voor de fysieke (reuma bijvoorbeeld waarover de volgende keer meer) als geestelijke overlastgevers. Malva kijkt naar de hele mens en zoekt de (gestandaardiseerde) behandelingen die voor deze ene unieke mens werken. Kijk eens op www.bvmt.nl of www.malva-opleiding.nl

Vaak is er helemaal niet zoveel aan de hand en is het al een hele opluchting als het energieveld wordt geschoond, de voornaamste chakra’s het weer doen en de steen in de maag, het brok in de keel en het pak van het hart zijn. Dan herkent een mens zichzelf weer en kan hij of zij verder. Of zoals een cliente schreef: Ik ben erg blij met onze ontmoeting. Het heeft, hoewel me dat vooraf onvoorstelbaar leek, al voor een enorme opluchting gezorgd.

Mocht je meer willen weten over Malva of eens willen voelen wat ik voor je kan doen? De eerste keer (kennismaking en behandeling: duur ongeveer anderhalf uur) kost (inclusief BTW 21%) maar 35 euro.

Posted in: Geen categorie