Wat je (buiten) je zoekt, zit in je

Alweer bijna september. De scholen zijn begonnen, de dagen worden korter en de schaduwen langer. De herfst met spinnenwebben, pompoenen, kaarsjes, open haarden en rood gekleurde bomen is in aantocht. Het vogelnestje in mijn badkamerraam is allang verlaten. Dat huisje heeft zijn werk gedaan en weken lang een veilige plek geboden aan eitjes en vogeltjes.

Wat mag blijven, wat doe ik weg

Het is niet zo dat september als een verrassing komt. Wie een beetje langer hier op aarde meeloopt, weet dat we jaarlijks dit rondje langs de seizoenen maken. En het zal je dan ook niet verbazen om hierbij – net als in het vorige jaar – het herfst- en winter cursusaanbod van Illiaster te ontvangen.

Het hééft ook wel wat om in het najaar te gaan mediteren of een andere bewustzijnsontwikkelende cursus te volgen, want meditatie past zo mooi bij de herfst. Het naar binnenkeren, het een beetje – maar nog niet helemaal – terugtrekken uit de buitenwereld en het kijken naar wat er binnen leeft en beweegt. Een tijd om te inventariseren , op te ruimen en schoon te maken. Wat mag blijven, wat doen we weg? We scheppen ruimte zodat we ons straks weer met voorjaar kunnen vullen. Wat dat betreft is ons innerlijk huis net als een gewoon huis. Als je het niet opruimt, bijhoudt, schoonmaakt en regelmatig spullen weggooit, loopt het vol met troep en voel je je op een gegeven moment niet meer thuis in je eigen huis.

Meditatie geeft helderheid en overzicht

Meditatie helpt je om op te ruimen, zodat je weer innerlijke ruimte kunt ervaren waardoor er plaats komt voor – soms bevrijdende- nieuwe inzichten en ervaringen.

Vind je deze formulering te abstract en wil je liever weten wat het praktisch nut van meditatie is? Waar kan je op rekenen? Wat zijn de resultaten? Tja, het is onmiskenbaar wáár dat je al mediterend aanweziger, stressbestendiger, flexibeler, efficiënter, vrolijker en vriendelijker wordt. Je ontwikkelt een beter overzicht en je zal gaandeweg minder angstig zijn en bang om gekwetst te worden, omdat je leert hoe je met de effecten ervan om kan gaan. Je krijgt het eigenlijk gewoon beter met jezelf. Dat zijn de onvermijdelijke – en prettige – bijproducten van het regelmatig mediteren. En als dat is wat je zoekt, dan ben je na een cursus Energetische Meditatie deel 1 een heel eind. Dan heb je vaardigheden opgedaan waar je de rest van je leven plezier van kunt hebben.

Rust, ruimte en vrijheid

Maar als je verder wilt gaan, dieper, dan ga je door de jaren heen dóór met het schoonmaken van je huis ( lees : het ontmantelen van je gedachtenbouwwerk). Je verzamelt moed, kracht en doorzettingsvermogen, je pakt ook het achterstallig onderhoud en de grote klussen aan en je ervaart steeds meer rust, ruimte en vrijheid . Wat je (buiten) je zoekt, zit in je. Meditatie helpt om je thuis te voelen in je zelf.

Ontdek of mediteren iets voor jou is

Energetische Meditatie, Ilahinoor, Anders omgaan met Energie, Denken met je Hart, De kracht van Kleur, Verkeerd verbonden of juist een goede band? Strippenkaart meditatieavonden of een laagdrempelig workshopje?

In het bijgaande cursusaanbod vind je weer tal van cursussen en workshops . Over een paar weken -vanwege groot succes- staat ook Ilahinoor (zie ook bijlage) weer op het programma. Want wie wil dat nou niet? In een paar uurtjes iets ontdekken waar je zoveel plezier van kunt hebben! En waar je omgeving van meeprofiteert?

Ook de ‘moeder’ van alle cursussen de serie Energetische Meditatie delen 1, 2, en 3 staat op het programma. Heb je altijd al deel 3 willen doen, dan is dit je kans. Ik ben bezig een EM 3 groepje samen te stellen en we spreken samen de data voor de dagen of dagdelen af.

14 september Open Ochtend en Open Avond

voor alle cursussen op de Van Somerenstraat 2. Ik hoop dat je zin hebt om te komen en te ontdekken of mediteren – of een andere vorm van omgaan met energie – ook iets voor jou kan zijn. En als je al eerder meedeed met een cursus van Illiaster, kom dan ook! Lekker weer even contact maken met de energie, weer even ‘thuiskomen’. Stuur deze uitnodiging ook gerust door naar vrienden en eventuele andere geïnteresseerden en mail me als je komt.

Wil je meer informatie? Kijk dan even op www.illiaster.nl of bel 06-41212477.

Liefs

Marjolijn

Open Ochtend : 14 september van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur

Open Avond : 14 september van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur

FAQ: Om te gaan mediteren hoef je niet een‘ bepaald type te zijn, je hoeft er ook helemaal niks van te weten of affiniteit mee te hebben.

Mediteren was voor mij de ‘ver van mijn bed show’ totdat ik zelf een keertje meedeed en ronduit verrukt was van het weldadige effect .

Posted in: Geen categorie