Workshops

 

Energetische Technieken

In deze korte workshop ontdek je hoe je met je eigen handen energie kunt voelen en ervaren en niet alleen bij jezelf maar ook bij anderen kunt doen stromen. Ook leer je een activerende behandeling (om je eigen en andermans energie op een hoger peil te brengen) en een ontspannende behandeling. Het is geweldig om te ervaren wat je allemaal kunt!

Mini-meditatie workshop

“Voel je voeten, voel je billen, voel je rug als die leunt,” waren de eerste woorden die ik hoorde bij de allereerste keer dat ik mediteerde. En door de jaren heen is dit zinnetje een soort mantra voor me geworden. Als ik het zeg, of hoor in mijn hoofd, doet mijn lichaam volautomatisch wat er wordt gevraagd. Conditionering heet dat. Een niet onbelangrijk onderdeel van de meditatietraining

Geconditioneerd zal je niet zijn na de mini workshop meditatie. Wel geïnspireerd, opgewekt, voorzien van een nieuwe kijk op het leven en wellicht zelfs nieuwsgierig naar wat meditatie je nog meer zou kunnen brengen.

In deze mini workshop meditatie ontdek je het plezier van de Energetische Meditatie. Met behulp van bovenstaand zinnetje, maar ook door neutraal naar je gedachten te kijken. Wat zijn dat eigenlijk, wat doen ze, hoeveel heb jij erover te zeggen? Wie is de baas in je hoofd? En natuurlijk het leukste onderdeel: energie laten stromen gewoon terwijl je op een stoel zit en die stroom gebruiken om hersenspinsels en andere aankoeksels weg te bruisen.

Je maakt kennis met de grondbeginselen van het mediteren: het richten van aandacht en het voelen van de energie. Men leert en ervaart hoe het denken in elkaar zit en wat voor effect gedachten hebben op het lichaam.

De workshop duurt ongeveer een uur en er is ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen. Na afloop krijgt iedereen en hand-out met de oefeningen.

Een enkele keer bied ik deze workshop zomaar aan als onderdeel van het jaarprogramma van Illiaster. Maar meestal zijn het bedrijven, overheidsinstanties, maar ook gezelschappen (zelfs een vijftigste verjaardag onlangs) die gebruik maken van de mogelijkheden van deze minicursus ‘op maat’.  Meer weten over de mogelijkheden, locaties en tarieven? Bel 06-41212477 of mail info@illiaster.nl

 

Help, ik denk teveel

Vrijwel alle gedachten hebben een ‘lading’. Gedachten die beginnen met ik moet, roepen als vanzelf een bepaalde spanning op in je lichaam en roepen op die manier meer gedachten van het ‘moet’ soort uit. Dat kan leiden tot een gestresst gevoel en het idee nergens tijd voor te hebben. Het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk: het blije gevoel dat je hebt als terugdenkt aan dat compliment, aan je pasgeboren puppie of aan je geliefde, bepaalt ook jouw innerlijke sfeer en dat bepaalt de manier waarop je de werkelijkheid om je heen ervaart. In deze workshop leer je allereerst om naar je gedachten te kijken zonder er in mee te gaan. Dan komt er ruimte voor andere ervaringen en heb je de gelegenheid om kennis te maken met de ‘bril’ waardoor jij het leven bekijkt. De bedoeling is dat die bril aan het einde van de workshop meer werkelijkheid en minder jouw versie ervan laat zien

Inzicht in energie

Dagelijks zijn wij in contact met onze medemensen. In de bus, op het werk, thuis. eigenlijk overal. Al doende creëren we veelal tijdelijke ‘energieverbindingen’ met andere mensen. Meestal verdwijnen ze na korte tijd vanzelf; soms blijven ze ‘openstaan’. Dan achtervolgen ze je als een gedachte of gevoel. Je wordt er als het ware door in beslag genomen en kunt het niet van je af zetten. In deze (basis)workshop leer je verbindingen te herkennen en ervaren doe je technieken op om ermee om te gaan en ze los(ser) te maken. Dit is een erg nuttige workshop voor mensen die dienstverlenend zijn in organisaties (management assistentie; secretariaat etc.).

 

Deze workshops kunnen worden geboekt vanaf 6 personen. Omdat elke organisatie anders is, vind ik het prettig om van tevoren contact te hebben.

Kijk bij cursusdata en tarieven om de meest recente informatie te zien.