Laten we zacht zijn voor elkander

Toen het dinsdagochtend allemaal in Brussel gebeurde, verspreidde zich na de eerste schok een onwaarschijnlijke zachtheid. Het was een beetje zoals destijds met Parijs, maar waar dat gevoel ging over verbinding, voelde het nu aan als zacht, heel zacht.

Ik ging naar het bos. Honden weten van niks. Het bos was zacht, de energie was strelend, de lauwwarme wind koesterend. En ook op straat, even later, er was –  nee, het is er nog stééds voor wie wil voelen –  zoveel zachte aanraking in de energie.

Ik kan het begrijpen. Deels. Na een grote shock zijn mensen minder vol van zichzelf en hun eigen belangen en dus zachter. Maar die natuur, dat kan ik niet verklaren! De bomen stonden op dezelfde plek, elke grasspriet deed wat hij de dag ervoor ook deed en toch was de hele sfeer anders, omvattend, licht en lieflijk.

Stond ik er meer open voor? Zeker niet bewust! Maar ik voelde desondanks de koestering. En filosofeerde over hoe heerlijk en troostrijk het is dat de natuur zo supreem onverschillig zijn gang gaat en totaal niet meeleeft met de mens. En hoe raar het is dat wij mensen zoveel lelijk, hoekig, pijnlijk, verdrietig en hard maken terwijl we gebed (zouden kunnen) zijn in zachtheid.

Ik twijfelde een hele week of ik hierover zou schrijven. Stel je voor dat er totaal geen herkenning zou zijn. Maar zaterdag merkte ik dat ik niet de enige was die het zo ervaarde (zie de column van Marjolijn van Heemstra in Trouw 26 maart)  en dat doet me vermoeden dat velen van jullie dit ook -bewust of onbewust – hebben gemerkt.

Ik weet het ook niet. Het lijkt een energetisch fenomeen. De verbindende kracht van Parijs, de zachtheid van Brussel. Zou je het kunnen samenvatten tot ‘Laten we ons verbinden en niet verharden’?

‘Laten we zacht zijn voor elkander’ (Roland Holst)

Marjolijn

Meditatie                                                                                                                                           Meer weten óver en het gaan ervaren ván energie via meditatie of Malva? Kom in april of mei (leren) mediteren bij Energetische Meditatie deel 1 of 2 of  bezoek een meditatieochtend of – avond en maak contact met het woordeloze zijn dat ieder van ons ten diepste is. Of maak een afspraak voor een  Malva behandeling of een Malva detox en energizerpakketje. Klik hier voor alle meditatiedata en Malva mogelijkheden.

Malva
Voor het maken van een Malva afspraak is het ‘t handigst te bellen of te mailen. Wil je weten of jouw (aanvullende) verzekering van toepassing is? Kijk dan of jouw verzekeraar een contract heeft met BHET, BvMT of RBCZ. Je kunt ook kijken op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/holistisch-energetische-therapie.  En als je meer over Malva wilt weten, kijk dan hier of  hier.

Posted in: Geen categorie