Kwartaal- en jaarcursussen

Vanwege Covid zijn onderstaande cursussen nu niet beschikbaar. Individuele trajecten volgen is wel mogelijk en ook les met maximaal 2 personen behoort tot de mogelijkheden.

Van Teen tot Top: ervaren door je chakra’s

Elk chakra heeft een eigen kleur, een eigen dynamiek en een eigen manier van het leven ervaren. Dat laatste merk je als een chakra om wat voor reden dan ook tijdelijk dominant is. Dan lijkt het alsof je het leven alleen door dat chakra ervaart. De kleur die dat chakra aan je leven geeft, is zoals je het leven dan beleeft. Denk maar aan een plotselinge verliefdheid. Je hartchakra staat wijd open en je ademt de wereld in via je hart. En omgekeerd, als je verdriet hebt, bang bent, dan wil je je terugtrekken in je binnenwereld. Dan doe je je luiken en deuren dicht. Je energie kan niet meer vrij stromen en uitwisselen met de buitenwereld totdat… de chakra’s er na verloop van tijd genoeg van hebben en op een natuurlijke manier langzaam weer open gaan. ‘Het is voorbij’, denkt de eigenaar ervan dan meestal ietwat verbaasd. ‘Hoe kan dat nou? Ik heb toch niks gedaan?’

Verbinding

De schoonheid en diepte van het basischakra en het gevoel van bij de aarde horen; de dragende, schragende kracht van je tweede chakra; de zon, het vertrouwen, de macht en de ruimte van je derde chakra; de zachtheid en verbondenheid van je hartchakra; de vrolijkheid, het positivisme van je keel; de mystiek van je derde oog en de fontein van je kruinchakra: je kunt het allemaal ervaren, net als de krachtige geruststelling van het verbonden zijn, het deel uitmaken van dat wat is. Er zijn weinig dingen zo bevrijdend en geruststellend als het je verbonden voelen met hemel en aarde. Die verbinding is er altijd, maar wordt slechts zelden bewust gevoeld en ervaren. Het is niet een expliciet doel van deze cursus om die verbinding te gaan ervaren, maar ik hoop natuurlijk wel dat het een gevolg zal zijn van het dieper en bewuster omgaan met de chakra’s, je aura en je energie.

Het zou heel fijn zijn als ik met het bovenstaande verhaal een beetje van mijn liefde en respect voor deze wereld, heb weten over te brengen en je heb geïnspireerd om de schoonheid en kracht ervan te (gaan) ontdekken en beleven.

Dat kan structureel in de negendelige serie Van Teen tot Top,  of incidenteel door de avond van een of meer ‘favoriete’ chakra’s te volgen.  Elke avond is een combinatie van leren, voelen en ervaren. En jij bepaalt hoe diep je daarin wilt en kunt gaan. Er is geen moeten, er is geen doel (anders dan jou te laten ervaren van wat er allemaal leeft). Na afloop van de avond krijg je alle meditaties en oefeningen mee naar huis evenals een uitgebreide reader met alle informatie over het betreffende chakra.

Doe je de hele serie Van Teen tot Top dan ga je merken dat het effect heeft op de manier waarop je in het leven staat. Je gaat je chakra’s ervaren, ze gaan meer voor je ‘leven’ en dat heeft effecten op je gevoel en je waarneming. In de serie komen alle chakra’s van onder tot boven aan bod evenals de twee chakra’s die zich buiten het lichaam bevinden, de aura en de verbinding tussen chakra’s en aura.

Je kunt je inschrijven voor de hele cyclus (aanbevolen), voor drie lessen of – in overleg- voor één les.  Meer informatie vind je http://www.illiaster.nl/cursusdata-en-tarieven

Anders omgaan met Energie

In deze lessen leer en ervaar je technieken en zaken die je overal , en dus ook buiten het werk,  kunt toepassen. Anders omgaan met Energie is bestemd voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in en beter wil kunnen omgaan met zijn of haar eigen energiepatronen en reacties op de buitenwereld. Let op: je kunt deze cursus alleen volgen als je over enige meditatie ervaring beschikt*

Aan de orde komen onder meer:

 • Energie die je overkomt (Ik word altijd zo moe van die man. Die vrouw geeft me de zenuwen) en wat je daaraan kan doen.
 • Waar zit je met je aandacht? In andere mensen en zaken of blijf je bij jezelf?
 • Energie die je aan anderen doorgeeft en hoe je dat op ontspannen wijze kunt voorkomen.
 • Energie scheiden
 • Wat gebeurt er eigenlijk precies als andermans energie met jou op de loop gaat.
 • Meerdere technieken om ervoor te zorgen dat andermans energie niet aan jou gaat knabbelen.
 • Bij jezelf blijven
 • Hoe ontdoe je je van energie die je achteraf (misschien pas uren later) als onprettig en niet bij jou passend ervaart.
 • Je eigen energieveld schoonmaken en schoonhouden
 • In je eigen kracht blijven
 • Minder in je fantasie en meer in de werkelijkheid verblijven

Het komt er kort gezegd op neer dat je de mentale, emotionele en energetische reacties op tal van situaties leert herkennen en hanteren.De lessen en oefeningen zijn helemaal afgestemd op de dagelijkse werk/thuis situatie.

Je leert in een klein groepje (max. 5 deelnemers) in je eigen tempo en op een speelse en luchtige manier beter omgaan met je eigen energie, met als resultaat dat je steviger in je schoenen staat.

* Je kunt deze cursus alleen volgen als je over enige meditatie ervaring beschikt. Neem gerust even contact op als je twijfelt over je vaardigheden. Heb je nooit gemediteerd dan is het beste om eerst een cursus EM 1 te doen, maar je kunt ook een instroomdag volgen waarin je de noodzakelijke vaardigheden opdoet. Kijk bij cursusdata en tarieven om te zien wanneer de instroomdagen zijn.

Denken met je Hart

Alles begint en eindigt met je hart. Als je wordt geboren, dan klopt je hart. Je kunt nog niet denken en redeneren, je kunt nog niet praten. Je kunt zelfs nog bijna niets zien! Je hebt alleen je hart. Je hart is je allereerste communicatie middel. Je neemt waar met je hart. Je hart gaat wijd open en straalt en als je moeder jou tegen zich aantrekt; het krimpt als een vreemde oom zich over je wiegje buigt.

Het hart van een pasgeborene is nog helemaal open en heel. De energie van het kind is nog zuiver. Dat weten en voelen volwassenen ook. Ze genieten van de aanwezigheid van zoiets kleins en onschuldigs. Hun eigen harttrilling verandert erdoor. Het communicatie vermogen van hun hart leeft op en blijkt nog te werken.

Je hart is niet alleen maar een orgaan. Het hart voorziet jouw systeem van informatie over wat er allemaal buiten je gebeurt en wat voor effect dat op je heeft. Het hart spreekt soms ook regelrecht tot jou. We kennen allemaal de momenten waarop je iets totaal zeker wisten, waar geen twijfel meer was en waar het hart als het ware de beslissing nam.

Als je jezelf af vraagt hoe dat hart dan wel met je communiceert en hoe je zeker kunt weten dat het je hart is en niet je hoofd, dan ben je niet de enige. Denken met je hart is ons weliswaar niet totaal onbekend maar er is ook twijfel. En juist die twijfel maakt het moeilijk om te ervaren wat het hart ons zegt. In deze cursus kom je erachter wat je weerhoudt om naar je hart te luisteren en erop te vertrouwen. En wees gerust: het is niet de bedoeling het redeneren en analyseren als waardeloos terzijde te schuiven en voortaan alleen nog maar te denken met je hart. Het gaat juist om het combineren van hart en hoofd.

Hartdenkers zoals Gandhi en Mandela gingen je voor. Hun hart wees de weg en hun verstand vond voor dat wat in hun hart leefde een vorm. En die uit het hart en het denken voortgekomen actievorm leidde tot het geweldloos verzet dat de Engelsen uit India deed vertrekken. Of tot het einde van de Apartheid.

Denken met je Hart is dus zeker niet iets wolligs en zweverigs. Integendeel het is krachtig, vaak verrassend en effectief.

Kijk bij cursusdata en tarieven voor de mogelijkheden.

Ilahinoor

Zo eenvoudig dat je het haast niet kunt geloven…. maar gelukkig wel ervaren!

Ilahinoor (goddelijk licht) is een oeroud, sterk en positief geladen energieveld, waarop iedereen heel eenvoudig kan ‘ intunen’. Een klein beetje begeleiding en een paar aanwijzingen zijn al voldoende om de rest van je leven van deze heerlijke, warme, verbindende, beschermende, ondersteunende en vertrouwen vergrotende energie te mogen genieten.
Ilahinoor is aardend en werkt sterk in op de onderste drie chakra’s en het hartchakra.

Ilahinoor is altijd en overal toe te passen en je kunt het zowel voor jezelf als voor anderen gebruiken. Behalve intunen leer je in deze ochtend ook om met je handen Ilahinoor te brengen naar jezelf en naar anderen.

Ilahinoor is ‘ontdekt’ door Kiara Windrider. Je kunt hem eigenlijk een beetje beschouwen als de vroedvrouw van de Ilahinoor energie. Wanneer je meer wilt lezen over deze energie of over Kiara, kijk dan op www.deekshafire.com

Reacties

Even een berichtje. Ik heb bij jou Ilahinoor gedaan. Eigenlijk best gek was dat. Een paar dagen voor een verhuizing, alsof ik niets anders te doen had in die week. En  ik begrijp nu wel waarom ik dat deed, ik voelde vast dat het me veel zou brengen. Het is nu voor mij een geweldige manier om weer in het hier en nu terug te komen. Als ik erover nadenk, dan snap ik er geen biet van. Is er ergens een wolk en kan ik daar zomaar op aansluiten en ontvangen? Mag dat zomaar? Kan dat wel? Is het een truq? Blijkbaar kan dat, want ik elke situatie denkbaar is de lichte vrolijke energie beschikbaar. In de metro, tientallen meters onder de grond heb ik het ook geprobeerd. Ik dacht, hier kan het vast niet, hier ben ik onvindbaar. Nee hoor, meteen kom de lichte stroom op gang. Als ik het allemaal echt even niet meer weet en zeker weet dat de Ilhinoor mij niet gaat helpen, ja hoor, de lichte stroom is er onvoorwaardelijk.
Dank je wel dat je dat aan mij hebt door gegeven. Ik snap het nog steeds niet maar het werkt.

Dank je voor een zeer geslaagde workshop gisteren! Wat doet het me goed.

Energie aan het Werk

Vastgeroeste reacties, zich herhalende gedragspatronen, ‘steeds maar weer datzelfde verhaal’; dat duidt allemaal op vastzittende energie. In organisaties en in mensen. Vastzittende energie brengt met zich mee dat men niet helder meer kan denken en niet zuiver kan reageren op wat er NU gebeurt. (Alles wordt gezien door de ‘bril’ van gisteren of morgen). De communicatie wordt daardoor moeizaam en het duurt langer om resultaten te bereiken.

Door de Energie aan het Werk training komt er weer beweging in het geheel en vinden mensen hun helderheid van geest en zuiverheid van gedrag terug.

De resultaten van Energie aan het Werk

Deze training leert mensen om vanuit hun ‘rustpunt’ in het leven te staan en om te gaan met alles wat er op ze afkomt. In vier dagdelen of twee hele dagen ontwikkelt men het vermogen om in moeilijke situaties bij zichzelf te blijven; beter te luisteren en te communiceren en efficiënter en meer gefocust te werken. Dat leidt tot:

– helder denken en zuiver beslissen
– natuurlijk gezag uitstralen
– flexibiliteit in denk- en gedragspatronen
– makkelijk kunnen omschakelen en aanpassen aan veranderende omstandigheden.
– stabiliteit en vitaliteit
– beter kunnen omgaan met stress en tegenslag
– beter inzicht in eigen en andermans energie- en communicatiepatronen
– grotere creativiteit
– groter associatievermogen
– plezier in wat je doet

Trainingen
De Energie aan het Werktraining duurt twee dagen of vier dagdelen. U kunt bij ons in Rotterdam een training volgen, maar het kan ook op andere -door u gewenste- locatie. De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal twaalf personen. Na afloop van de cursus ontvangen alle deelnemers een certificaat. De kosten bedragen 500 euro (ex BTW 21%) per deelnemer als de cursus op onze locatie wordt gevolgd. Voor trainingen elders in het land gelden andere tarieven. Privé training is ook mogelijk. Voor meer informatie: bel 06-41212477 of mail: info@illiaster.nl