Energetische behandelingen

Hoe werkt een energetische behandeling? Het simpelste antwoord dat ik kan geven, is: ik maak schoon en ruim op. Alleen ruim ik niet je huis op, maar maak ik je (energie)lichaam en aura schoon; het huis van je ziel en je geest dus.

En daar is meestal wel wat te doen. Want veel mensen verdwalen in hun gedachten. De gedachten worden dan langzamerhand oppermachtig en het lichaam – dat altijd meteen gelooft wat de gedachten ‘zeggen’, ook al ‘denk je na’ over iets dat nog moet gebeuren – maakt dan permanent alle benodigde hormonen om met de denkbeeldige situatie om te gaan. Stress noemen we dat. En dat kan je huis behoorlijk vervuilen, zo erg soms zelfs, dat je je er niet meer thuis voelt. Je herkent jezelf niet meer, het is onveilig in je huis geworden.

Nou kun je iemand zeggen dat het helpt om dan te gaan mediteren en naar de gedachten te kijken. Maar als het heel druk is in je hoofd, is dat nogal veel gevraagd. Een beetje alsof je huis in brand staat, je belt de brandweer en die komt en gaat jou uitleggen hoe je de slangen moet aansluiten, de druk moet regelen, de ladder kan bedienen… daar zit je niet op te wachten. De boel brandt af! Er moet nu geblust worden!

Na een of meer aura en chakra behandelingen (‘blussen’, schoonmaken en opruimen) is er vaak wèl ruimte om meditatie in overweging te nemen. De druk van het denken, malen, tobben etc. is zodanig afgenomen dat men zichzelf weer “terug heeft’.  En omdat dat nu eenmaal een heel prettig gevoel is kán meditatie een logisch vervolg zijn van aura- en chakra therapie. In de praktijk combineer ik beide ook vaak en dat levert mooie resultaten op. Inzicht en ervaren gaan dan hand in hand.

Wat kan je verwachten?

De eerste keer wil ik graag iets meer van je weten. Waarom je komt, wat de klachten zijn, hoe het gaat met je werk, familie, gezondheid, met jou. Ook wil ik graag wat meer weten over je medische geschiedenis en ben ik benieuwd naar wat je zelf ziet als de oorzaak van jouw klacht. Daarna ga ik ‘op onderzoek’.  Ik doe dat door met mijn handen te voelen hoe de toestand is van jouw aura en jouw chakra’s. Meestal ruim ik de eerste keer ook al een beetje op, zodat je je daarna wat lichter en opgeluchter voelt.

Hoe vaak?

Dat is sterk afhankelijk van de vraag. Wie komt voor een ‘energetische APK’ of een ‘update’ heeft meestal aan één of twee keer genoeg om weer verder te kunnen. Een detox- en energizer arrangement bestaat uit vier behandelingen.

Maar regelmatig is er ook behoefte aan méér of wordt dat gaandeweg duidelijk. Wanneer je kiest voor een traject, dan gaan we samen aan de slag om jouw energetische systeem weer in evenwicht te brengen.

Wanneer je wilt zien of jouw klacht ook door mij kan worden behandeld, kijk dan hier.   En je hoeft echt geen specifieke klachten te hebben om aan een energetisch behandeltraject te beginnen. Het kan ook ondersteunend zijn in een lastige levensfase of behulpzaam zijn bij je ontwikkeling. Malva, de energetische therapie die ik beoefen, is een complementaire behandelvorm en toepasbaar naast de meeste reguliere behandelingen.

Wil je weten hoe andere mensen de Malva behandelingen hebben ervaren. Lees dan Creagirl of Vastzittende schrik. Of klik voor reacties  hier.

Tip voor nu: Kijk ook eens wat een warme winterse (nier) behandeling voor je kan betekenen.

En het is nog niet zover maar de lente aanbieding (21 maart-21 juni) is altijd snel volgeboekt.