Geen zin wordt onzin

Lieve allemaal,

Een heel gelukkig en gezond 2018! Dat het een jaar mag worden waar je op 31 december met voldoening en plezier op terugblikt.
Voor mij wordt het een spannend jaar. Kort voor Oud en Nieuw kregen we de sleutels van ons nieuwe huis, waar wij vanaf 15 februari gaan wonen. Klaar zijn we dan nog niet, want dán pas begint de bouw van een aantal extra kamers waaronder mijn praktijkruimte. Naar verwachting zal dat 6 weken in beslag nemen.
In de tussentijd bivakkeer ik met mijn praktijk in het tuinhuis van de Oudorpweg 46. Het is een prettig plekje, dat voor mij  inmiddels goed voelt. Ik merk dat het heel makkelijk en vanzelfsprekend is om daar een Malva behandeling, meditatieles of massage te geven.

Programma

Je kunt – in dit nieuwe jaar –  afspreken voor een Malva behandeling, een Malva/meditatie consult en/of een serie van vier Detox behandelingen. Ook individuele meditatielessen of lessen samen met een of meer vrienden/vriendinnen/collega’s zijn natuurlijk mogelijk. De meditatie ochtenden (ik stuurde daarover een afzonderlijke mail met de data ) gaan eveneens gewoon door. Vanaf april zijn er ook weer avond meditatiebijeenkomsten.
In verband met alle drukte rondom verhuizen en klussen in het nieuwe huis, zijn er echter de komende maanden geen workshops of cursussen gepland.

Verzekering

Net als vorige jaar vergoeden vrijwel alle verzekeraars mijn Malva activiteiten (aanvullend pakket). Wil je weten hoe dat zit met jouw verzekeraar, klik dan http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/holistisch-energetische-therapie.

Nieuw adres

Ik hoop jullie vanaf april dit jaar te mogen begroeten op ons nieuwe adres ‘s- Gravenpark 10, 2902 LD Capelle aan den IJssel.

 ‘Geen zin’ wordt onzin. 

In Maktub, een modern parabelboek van Paulo Coelho, staat een prachtig zinnetje. “Er geen zin in hebben- dat is een frase waarbij enig wantrouwen op zijn plaats is. Want welke dingen laten we omdat we er geen zin in hebben, en welke laten we omdat we ze riskant vinden?”  Voor mezelf sprekend: ik heb er járen over gedaan om de Malva opleiding te gáán doen. Ik had geen zin om zover te rijden, geen zin in ‘moeten’ etc. Terwijl een deel van mij ernaar hunkerde. kwam dat andere deel steeds met ‘geen zin, teveel moeite, waarom zou je, het is toch goed zoals het is,’  enzovoort. ‘Geen zin’ bleek bij mij een andere woord voor ‘eng en riskant’ te zijn. Gelukkig gaf mijn hunkerende deel niet op en won uiteindelijk het pleit. En wat was ik daar, al vanaf de eerste les,  blij om.

Misschien heb je iets aan dit voorbeeld als je dagenlang niet mediteert omdat je ‘nu even geen zin’ hebt. Of als er iets anders in je leven is waar je zo mee omgaat. Persoonlijke, spirituele en energetische ontwikkeling stuit altijd op ‘geen zin’ momenten. Als je daarin trapt – zoals ik dat deed- kan je heel lang wachten. Als je ze herkent als een uitdaging, een teken dat je ergens blokkeert, ontwikkel je inzicht, vergroot je je bewustzijn en wordt geen zin onzin.

Tot ziens op Oudorpweg of ’s Gravenpark.
Alle goeds

Marjolijn

 

Posted in: Geen categorie