Fijn om er te zijn

Fijn om er te zijn, verzuchtte je misschien toen je na een lange reis op je vakantie adres aankwam. En toen je twee of drie weken later bruinverbrand en ontspannen terug keerde in je huis, dacht je er waarschijnlijk net zo over Fijn om er te zijn. Lekker weer thuis.

Het klinkt zo simpel: Fijn om er te zijn.

Er betekent hier of daar en is de aanduiding van de plek waar we zijn of waren. Zouden we het niet eens wat ruimer kunnen trekken? Ligt het fijne gevoel echt wel aan de plaats waar je bent? Of heeft het misschien niet zoveel te maken met waar je op aarde bent, maar meer met het feit dat je je op dat moment thuis voelt. Je voelt je op je plaats. Je ervaart jezelf als goed, als prettig gezelschap. Onverstoord, ongecompliceerd, moeiteloos. Het leven is okay.

Op zulke momenten ben je als vanzelf helemaal aanwezig. Je verblijft niet met de helft of meer van je wezen in Dromenland, Fantasieland, Zorgen & Tobland, Vroegerland of Toekomstland. Je bent gewoon hier en ervaart juist dat als goed!

Fijn om te zijn? Ja, je kunt het woordje ‘er’ dan wel weglaten, want het is de ervaring van het bestaan, het gevoel dat je leeft en er bent, dat fijn is. Omdat te ervaren hoef je niet met vakantie te gaan. Meditatie helpt om je in het dagelijkse leven veilig te voelen en aanwezig en wakker te zijn. Dat zorgt voor minder stress en meer rust. In FD Outlook http://www.sandertideman.com/wp-content/uploads/Zen-business-FD-Juli-2013.pdf stond onlangs een verhaal over meditatie en de voordelen daarvan.

Illiaster verzorgt al meer dan 10 jaar meditatiecursussen voor individuen, groepen en bedrijven. Op 5 september is er een Open Ochtend en een Open Avond. Kom ervaren of meditatie iets voor jou is en ontdek of al je gedachten erover waar zijn of niet.Toegang is gratis, wel graag even laten weten dat je komt. (zie ook cursusdata en tarieven) Ook oud cursisten zijn zeer welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in: Geen categorie