Hoe, waarom, voor wie?

 

Energetische Meditatie is perfect gereedschap voor het dagelijks leven. Ook op het werk. Je loopt veel minder de kans ‘besmet’ te raken door andermans energie- en gedachtepatronen. Je wordt beter in het hanteren van conflicten en krijgt meer inzicht in de rol die emoties spelen. Je blijft ook in hectische werkomstandigheden gewoon bij jezelf. En de effecten van zo’n houding zijn verbluffend (zie ook: Coaching en Bedrijfstrainingen). Energetische Meditatie is geschikt voor iedereen die verbetering in zijn of haar leven aan wil brengen.Voor gestreste managers, vermoeide moeders, overbelaste studenten en zelfs voor kinderen. Ook voor wie op zoek is naar meer wijsheid en geluk in het leven is deze methode zeer geschikt en effectief.

Energetische Meditatie: Waarom?
Energetische Meditatie kan het leven leuker, levendiger, liefdevoller, bewuster en kleurrijker maken. Het helpt je om vrij te worden en te zien waar het nou werkelijk om gaat! Je wordt lichamelijk en geestelijk stabieler en vitaler. Ook je contacten met andere mensen gaan er merkbaar op vooruit. Energetische Meditatie is een simpele meditatievorm waar eigenlijk iedereen baat bij heeft.

Energetische Meditatie : Kan iedereen het leren?
Iedereen kan Energetische Meditatie leren. Het is eigenlijk iets wat we allemaal van nature al kunnen en soms ook doen. Maar het is een subtiele vaardigheid die makkelijk ondergesneeuwd raakt in de drukte van het dagelijks leven en vaak tijdens het opgroeien uit zicht raakt. Energetische Meditatie is zeker niet iets therapeutisch*.

De hele cyclus bestaat uit drie blokken elk bestaande uit vier delen. Elk deel heeft een heel duidelijke structuur waardoor alle stappen steeds goed te integreren zijn in het dagelijks leven. Het is niet noodzakelijk om alle cursussen te volgen. Ook met de basiscursus (Energetische Meditatie deel 1) komt men een heel eind.

Mediteren leren kan natuurlijk ook op individuele basis.

Opfrissen van het geleerde of vrijwel gratis de cursus nogmaals volgen behoort ook tot de mogelijkheden

 

 

* Energetische Meditatie is in de eerste plaats bedoeld voor geestelijk gezonde mensen. Wie psychische klachten heeft en daarvoor onder behandeling staat of medicijnen slikt, kan beter eerst even met zijn behandelaar en met Illiaster te overleggen voordat hij/zij zich voor de lessen Energetische Meditatie opgeeft.