Energetische Meditatie

 

Energetische Meditatie houdt rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de Westerse mens. Ton van Gelder (arts) en chakratherapeut Danny Vishnudatt schrapten de wierook, lotushouding en mantra’s en kozen voor dat wat voor ons Westerlingen zowel het moeilijkste, als het belangrijkste is: het kalmeren van de geest en het ervaren van wat er in ons leeft.

In deel 1 ‘bouw’ je in de eerste twee lessen de instrumenten waarmee je gaat mediteren (aandacht, voelen). Daarna ga je ermee aan de slag. De meditatieoefeningen worden over het algemeen als heel bevrijdend ervaren. Deel 1 gaat vooral over de voorkant van het lichaam waar vaak de meeste energie is opgestapeld. “Ik voel me ruimer, leger.”

Bij deel 2 gaat het over de energie die in en rond je ruggengraat stroomt. Dat is een krachtige, heldere, rustige en verruimende energie, die je in het dagelijks leven letterlijk een steuntje in de rug geeft.

In deel 3 verdiep je het geleerde en ontdek je hoe je je oordeelloos kunt verbinden met al wat is. En hoe rustig, bevrijdend en verbindend dat tegelijkertijd voelt.

Deel 4 is de opleiding tot leraar. Daarover vertel ik je graag meer in een persoonlijk gesprek.

Deel 1, 2, en 3 bestaan elk uit vier dagdelen plus een extra bijeenkomst ongeveer een maand na afloop van de lessen. Dat is dé gelegenheid om nog eens samen te mediteren, al je vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen.

Meer weten? Lees hier de reacties van cursisten. Of lees door.

Klik hier voor data en tarieven.