Denken met je Hart

Alles begint en eindigt met je hart. Als je wordt geboren, dan klopt je hart. Je kunt nog niet denken en redeneren, je kunt nog niet praten. Je kunt zelfs nog bijna niets zien! Je hebt alleen je hart. Je hart is je allereerste communicatie middel. Je neemt waar met je hart. Je hart gaat wijd open en straalt en als je moeder jou tegen zich aantrekt; het krimpt als een vreemde oom zich over je wiegje buigt.

Het hart van een pasgeborene is nog helemaal open en heel. De energie van het kind is nog zuiver. Dat weten en voelen volwassenen ook. Ze genieten van de aanwezigheid van zoiets kleins en onschuldigs. Hun eigen harttrilling verandert erdoor. Het communicatie vermogen van hun hart leeft op en blijkt nog te werken.

Je hart is niet alleen maar een orgaan. Het hart voorziet jouw systeem van informatie over wat er allemaal buiten je gebeurt en wat voor effect dat op je heeft. Het hart spreekt soms ook regelrecht tot jou. We kennen allemaal de momenten waarop je iets totaal zeker wisten, waar geen twijfel meer was en waar het hart als het ware de beslissing nam.

Als je jezelf af vraagt hoe dat hart dan wel met je communiceert en hoe je zeker kunt weten dat het je hart is en niet je hoofd, dan ben je niet de enige. Denken met je hart is ons weliswaar niet totaal onbekend maar er is ook twijfel. En juist die twijfel maakt het moeilijk om te ervaren wat het hart ons zegt. In deze cursus kom je erachter wat je weerhoudt om naar je hart te luisteren en erop te vertrouwen. En wees gerust: het is niet de bedoeling het redeneren en analyseren als waardeloos terzijde te schuiven en voortaan alleen nog maar te denken met je hart. Het gaat juist om het combineren van hart en hoofd.

Hartdenkers zoals Gandhi en Mandela gingen je voor. Hun hart wees de weg en hun verstand vond voor dat wat in hun hart leefde een vorm. En die uit het hart en het denken voortgekomen actievorm leidde tot het geweldloos verzet dat de Engelsen uit India deed vertrekken. Of tot het einde van de Apartheid.

Denken met je Hart is dus zeker niet iets wolligs en zweverigs. Integendeel het is krachtig, vaak verrassend en effectief.

Kijk bij cursusdata en tarieven voor de mogelijkheden.