Coco Chanel had gelijk

Lief medemens,

Natuurlijk wens ik jou een gezond, gelukkig en liefdevol 2016. En ik zou je nog zoveel méér willen wensen: evenwicht, warmte, moed, kracht, diep inzicht en verbinding met jezelf, met de mensen om je heen, met het leven.
En het grappige is: deze week wapperden er maar liefst twee folders die hierop betrekking hebben mijn brievenbus in.
De eerste was van een beautycenter. Daarop stond een tekst van modekoningin (keizerin wellicht?) Coco Chanel, die ik niet eerder op zo’n in wezen spirituele uitspraak heb betrapt: Beauty begins when you start being yourself. Als de binnenkant (what you are) glanst, dan straalt de buitenkant mee, zo zou je het kunnen uitleggen.

De tweede tekst kwam uit een spiritueler bron ‘Your gift to the world is not what you do. It is who you are. Druk zijn, heel hard werken, aanzien verwerven, wat andere mensen van je vinden, winnen, vechten; dat hoeft niet. Het gaat simpelweg om er te zijn.

Zijn, being there is soms best een uitdaging. Met je lichaam ben je er natuurlijk altijd al. Maar met je aandacht – of een deel ervan-  kan je aan de andere kant van deze planeet zijn terwijl je in de soep staat te roeren of een projectvoorstel maakt. Dan ben je er maar half.

En het gaat erom er helemáál te zijn. Met hart én ziel. Met lichaam én geest. Met je aandacht én je bewustzijn hier, nu, in dít lichaam, in deze omstandigheden, op deze plek op aarde. Er zijn: dat is genoeg.

Stop met strijden tegen hoe het is, hou op met eraan klussen, willen veranderen. Dáármee bezig zijn betekent in gedachten naar de toekomst (of het verleden) wippen. En het tóch de hele tijd zoals het nú is, neem dát waar, besef dat het niet eens anders kán zijn, nu, op dit ogenblik.                                 En blijf daar dan, ontsnap niet maar ontspan, geef je over aan het zozijn van dit moment. Omarm het. Dan springt het vertrouwen open en komt er vrede en overgave in je op. Je bent compleet, héél, je voelt dat er leven is in en om je, je komt in het veld dat de één God of Allah en de ander het allesomvattende energieveld noemt.

Je komt waar je moet zijn. Op jouw plek, in jouw kracht als deel ván en in het geheel. En die ervaring, dat gevoel, wens ik jou óók toe voor het nieuwe jaar.

Meditatie en Malva kunnen voor het bovenstaande een aanzet zijn. Ze maken deuren open waarachter zich ongeziene ruimtes en vermogens bevinden, zijn een steun in de rug op het onzichtbare pad wat ieder van ons beloopt, ze helpen je te ervaren wat je in wezen bent en altijd bent geweest.                         (Mocht je onverhoopt inmiddels heel geïrriteerd zijn geraakt door het bovenstaande, klik dan hier)

Bijgaand het meditatie– en Malva-aanbod zoals dat nu bekend is. Ongetwijfeld gaat er nog wat veranderen en komen er nog spannende nieuwe dingen bij, zoals een Lenteworkshop en een Lente Malva aanbieding. De korte chakracursus (3 bijeenkomsten) wordt wegens groot succes nog twee keer herhaald en begint al half januari!
Ook de Malva behandeldagen komen weer op de site te staan. (Tip: Kijk of jouw verzekeraar een vergoeding geeft en een contract heeft met BHET of RBCZ op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/holistisch-energetische-therapie). Wil je nu al iets afspreken, dan is het handiger te mailen of te bellen.

Cursus- en meditatie data 2016

Strippenkaart meditatie ochtenden én avonden 6 januari, 9 februari, 10 maart, 5 april, 4 mei, 9 juni, 5 juli
1 september, 5 oktober,8 november,8 december
Alle chakra’s in drie avonden* 12 januari  :  Beleef je basis
10 februari:  Hartverwarmend
8 maart      : Een helder hoofd

  • Je kunt ook een ‘losse’ avond meedoen
Energetische Meditatie deel 1 in 4 avonden 15,16,22,23 maart
Energetische Meditatie deel 1 in 4 ochtenden 6,7,13,14 april
 Alle chakra’s in drie ochtenden* 10 mei        : Beleef je basis
7 juni          : Hartverwarmend
28 juni        : Een helder hoofd

  • Je kunt ook een ‘losse’ ochtend meedoen
Energetische Meditatie deel 2 in 4 avonden 11,12,18,19 mei

*Deze chakracursus is zeker niet te vergelijken met de cursus Van Teen tot Top, de 8-delige serie waarin de aura en alle chakra’s afzonderlijk aan bod komen.

Malva
De Malva mogelijkheden komen weer op de site te staan. Wil je nu al iets afspreken dan is het ‘t handigst te bellen of te mailen. Wil je weten of jouw (aanvullende) verzekering van toepassing is? Kijk dan of jouw verzekeraar een contract heeft met BHET of RBCZ. Je kunt ook kijken op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/holistisch-energetische-therapie al is de informatie over 2016 nog niet geheel volledig.  Je kunt ook het overzicht bekijken dat ik je al eerder per mail toestuurde.

“We’re so engaged in doing things to achieve purposes of outer value that we forget the inner value, the rapture that is associated with being alive, is what it is all about (Joseph Campbell)

Marjolijn, Rotterdam, 1 januari 2016

Posted in: Geen categorie