Blogs en Nieuws

‘De laag waar alles om ons heen ontstaat’

Gisteren een week geleden, las ik het interview met Robbert Dijkgraaf en Pia de Jong (bijlage NRC zaterdag 2 maart) en daar werd ik heel bij van. Want op verschillende manieren benoemen zij alle twee energié als het onzichtbare waar alles uit voortkomt.
Robbert, de theoretisch natuurkundige, wil ontdekken hoe de wereld in elkaar zit.  “Wat we zoeken is een wiskundige manier om te beschrijven dat alles om ons heen het resultaat is van de laag eronder.” Met andere woorden: de wetenschap zoekt naar wiskundige woorden om de scheppende energie die alles mogelijk maakt en waar alles uit voortkomt te beschrijven. Zo lees ik het tenminste.

Zijn vrouw Pia vertelt over haar vader die dacht dat hij één op één contact met God had. Hij had een plek in Luxemburg gevonden waar ‘het’ was. Charlotte, de dochter van Pia en Robbert werd geboren met leukemie en intuïtief wist Pia dat ze haar niet moesten laten behandelen met chemo’s. Tegen elk advies in nam zij haar pasgeboren zieke dochtertje mee naar huis. Na een jaar was het kindje op onverklaarbare wijze genezen. Ze is nu 18. Toen zij zo ziek was, ging mijn vader naar die plek en mijn moeder vertelde dat hij heel erg begon te trillen, helemaal van slag. Achteraf was dat het moment waarop Charlotte genezen werd verklaard.”

Moderne mystici?

Wonderlijk hoe Robbert op zoek is naar de laag waar zijn vrouw intuïtief naar luisterde en waar haar vader – zijn schoonvader- contact mee had. Moderne mystici zou je dit stel kunnen noemen!  De vroegere mystici probeerden deze laag te ervaren en beschreven hun gevoelservaringen opdat anderen ervan kennis zouden kunnen nemen.  Deze moderne mystici ervaren hem (Pia’s vader), staan er op de een of ander manier mee in contact (Pia) en Robbert zoekt, net als zijn voorgangers, naar woorden maar kiest de taal van de wetenschap, in plaats van het gevoel, om het mysterie te beschrijven.

Duizelingwekkend

Dat alles om ons heen het resultaat is van de laag eronder heeft duizelingwekkende implicaties op wereldschaal.
Verandert deze laag dan verandert alles om ons heen dus mee!

Tegelijkertijd is dit al eeuwen bekend. En ook nooit vergeten want ik en vele anderen, werken er dagelijks mee. Met die laag, of eigenlijk die lagen, eronder. Die laag, dat energieveld, dat ieder mens omgeeft, zit vol potentie, weten en mogelijkheden. Het bestaat, is te voelen, te ervaren, voor sommige mensen ook te zien of te horen alleen hebben we er geen goede taal voor. En omdat het niet in onze woorden past, hebben we het maar lastig met het aanvaarden ervan als een realiteit.

Jij en alles om je heen 

Het energieveld van ieder mens staat in voortdurende wisselwerking met de omgeving. Het wordt beïnvloedt door het grote veld maar is ook in staat om zelfstandig tot verandering te komen en het omringende, grotere, veld te beïnvloeden.

Meditatie en andere vormen van energetische ontwikkeling werken rechtstreeks op de laag eronder die daardoor in positieve zin verandert. Dat brengt een verandering in het ervaren en waarnemen van alles om ons heen met zich mee. En dat leidt weer tot ander gedrag, waarop de omgeving (het grotere veld) dan weer anders reageert. Zo kan een mens zijn hele omgeving (en ver daarbuiten) in positieve zin beïnvloeden.

Hoe belangrijk is het individu dus voor het geheel! Je draagt bij aan de vorming, de schepping van de zichtbare werkelijkheid. Van alles om ons heen.

Dichtbij en ver weg

Dit is niet de nieuwsbrief geworden die ik bezig was te schrijven. De reportage in het NRC veranderde mijn plan. (Hoe mooi is dit voorbeeld? Door de zaterdagkrant veranderde mijn laag waar alles om ons heen ontstaat en het resultaat is een ander verhaal. Met andere effecten op de lezer). Alleen de intro van mijn oorspronkelijke brief mocht blijven. Want die sluit prachtig aan: Verre reizen veel verhalen? Toch speelt dat wat belangrijk is zich altijd dichtbíj af. In en om jezelf!  

Mocht je na het bovenstaande zin hebben om alles om ons heen ánders te gaan ervaren, dan weet je wat je te doen staat. Verander de onderlaag! Ik bied in deze nieuwsbrief tal van mogelijkheden daartoe zoals energetische behandelingen, meditatielessen, energetische massages en workshops. Zie hier voor agenda, tarieven en tijden

Liefs
Marjolijn

Energetische behandelingen

Wat kan ik nog over het energetische werk vertellen nadat je het verhaal hierboven las? Dat het opruimen en het contact met de onderlaag tot een ander (be)leven leidt, dat je er energieker en lichter van wordt? Dat je beter met jezelf en je omgeving op kunt schieten? Dat er energetische behandeltrajecten bestaan, onderhoudsbeurten en losse behandelingen? Lees hier de reacties en Hoe werkt een energetische behandeling

Voorjaarsmassage (massage van de maand)
Het voorjaar vraagt om ruimte om te groeien. Daar gaat ook deze ontspannende en verruimende massage over. Met extra aandacht voor hoofd, nieren en lever. Duurt ongeveer anderhalf uur. Tip: gun daarna jezelf nog wat rust om het door te laten werken.

Het bekende voorjaarsarrangement: Detox en Energizer
Lekker opgeruimd de lente in. Wanneer de voorjaarsenergie* gaat stromen wil je ook voluit gaan, ongehinderd door oude vastzittende energie. Vanaf 21 maart (het begin van de lente) maar nu al te boeken.
*(Uit de botsingen tussen oude en nieuwe energie, kunnen de typische voorjaarsklachtjes ontstaan zoals voorjaarsmoeheid, een wisselend energieniveau, spier- en gewrichtspijntjes, frustratie, wel creatieve plannen hebben maar ze niet uitvoeren etc.)

Workshops

Van Teen tot Top.
De workshopserie van Teen tot Top begint weer op 20 maart. Boeiende lessen en spannende ervaringen. Je kunt een losse les kiezen of (een deel van) de hele serie volgen. Per avond leer je één chakra van binnenuit kennen. Je mediteert, je voelt en ervaart, krijgt inzichten, je opent en stroomt. En je ontvangt per keer een uitgebreide reader om alles nog eens na te lezen en opnieuw te beleven. Weten hoe het is? Schrijf je dan in voor alleen de eerste les op  20 maart. Dan weet je het daarna wel!

Zelf werken met energie? Energetische Technieken voor iedereen
Een ochtend waarin je zelf met energie gaat werken. Je handen zullen daarbij je voornaamste instrument zijn. Je leert o.a. een ontspannende behandeling en een behandeling waar je energie van krijgt (en hoe je dat ook bij een ander doet) en ontvangt een reader om alles nog eens na te lezen en thuis te oefenen. Een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe werken met energie werkt en voelt. Vanzelfsprekend kun je ook al je vragen op dit terrein stellen.

Meditatie

Maart meditatie ochtend en avond
Donderdag 28 maart. Meditatie ochtend van 10-11 uur, meditatie avond van 20.00 tot 21.00 uur.
Zie de agenda of kijk hieronder voor de overige bijeenkomsten dit jaar.

Mediteren, individueel of in een groep
Op dit moment staan er geen groepslessen gepland. Wel bied ik de mogelijkheid om op individuele basis lessen te volgen, waarbij het mogelijk is om precies rekening te houden met jouw energie en wat jij nodig hebt om met gemak en plezier een geweldige mediteerder te worden.

Open avond
Lang niet gedaan maar op verzoek, na de verhuizing, toch een Open Avond. Iedereen die meer wil weten over energie, meditatie of energetisch werken is welkom op 21 maart. We beginnen stipt om 20.00 uur. Bij veel aanmeldingen volgt nog een avond. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar info@illiaster.nl

Cadeaubon
Om nu in te wisselen voor een heerlijke voorjaarsmassage of om cadeau te doen. Vanaf 75 euro.

 Klik hier voor de agenda en tarieven 

1 januari 2019

Ik wens je gezondheid voor jou en de jouwen, ik wens je liefde in je leven, verbinding, warmte, hartelijkheid. Ik wens je kracht en steun als je het niet ziet zitten en de moed om door te gaan ook als het leven bewolkt is. Ik wens je vertrouwen dat de zon weer gaat schijnen, het vermogen tevredenheid of geluk te putten uit de kleine en grote dingen. Ik wens dat je je  ‘wel’ zal bevinden in 2019 en alle volgende jaren.
‘Let the sunshine in!’

Zie je de zon (nog) niet in het water schijnen? Laat dan je oude vastzittende energie  ‘opruimen’ met een energetische behandeling. Of ga zelf aan de slag met een cursus of workshop.   

Energetische behandelingen (ontdekkingsreizen in jezelf)

Tijdens een energetische behandeling verlaat je vrij moeiteloos je normale ‘denk- en doe sfeer’ waardoor je in een andere modus terechtkomt. Eén waarin je kunt voelen en ervaren wat er in je gebeurt, hoe energie stroomt, waar het overvloedig aanwezig is en ook welke plekken minder zijn bedeeld. Je ‘ziet’ gedachten, associaties en voelt van alles zonder dat je in de emotie en het denken terecht komt. Je kunt uitrusten in jezelf. De meeste mensen zeggen na afloop dat ze zich lichter voelen, opgeruimd, alsof er een last is verdwenen.
In woorden is het echt onmogelijk om uit te leggen hoe ‘het’ werkt, voelt. Dus  ……kom het ervaren. De eerste geheel vrijblijvende afspraak (kennismaking en behandeling) duurt anderhalf uur. Daarvoor geldt het kennismakingstarief van 60 euro (normaal 86,25).

Energetische behandelingen kunnen incidenteel worden ingezet. Deze vorm van behandelen is echter ook bij uitstek geschikt om structureel een al langer bestaand probleem of situatie aan te pakken. Een voorbeeld daarvan is het Kosmische Schijf traject, een soort reset voor lichaam en geest. Ook de lente detox is daarvan een voorbeeld.

Elke maand is er een massagebehandeling van de maand. In januari is dat de Energetische behandeling Licht en Warmte (totale behandeling incl. voorgesprekje anderhalf uur).

Kijk hier welke zorgverzekeraars in 2019 deze behandelingen vanuit het aanvullend pakket vergoeden. Ervaringen van anderen  lees je hier

 

Nieuwsbrief December 2018                                                                                                          Wat was de kosmische massage maand een succes. Zoveel blije reacties op deze november massagebehandeling, dat ik heb besloten om de aanbieding nog even ‘door te trekken’ in december Je kunt hem dus nog gewoon boeken, voor jezelf of als cadeautje voor een ander!

Licht en warmte: december massage

Het is alweer bijna december. De feestelijkste én de vermoeiendste maand van het jaar. In december shoppen we meer, eten we meer, drinken we meer, koken we meer, staan we meer, hebben we meer contact met onze familieleden, hebben we meer recepties, vergaderingen enz.

Daarnaast zijn de dagen korter, wil je biologische systeem vroeger naar bed (en er langer in liggen) en ‘moeten’ er ook nog een heleboel dingen afgemaakt worden voor het einde van het jaar.

Vreemd is het dat de donkerste maand van het jaar de drukste is, terwijl alom bekend is dat het juist licht is, dat maakt dat mensen zich lekker en energiek voelen.

Daarom in deze donkere maand een massagebehandeling*  die alles met licht te maken heeft. Met het licht in jezelf, het licht om je heen, de verbinding met het licht. Zodat de donkere dagen je licht(er) vallen.

Je kunt de behandeling nu boeken (of hem cadeau geven) door mij te mailen of te appen. De aanbieding is geldig tot en met 31 januari 2019.

* Bij deze behandeling worden alle chakra’s gereinigd, geopend en verbonden. Daarnaast komt ook de pijnappelklier (bron van licht in ons hoofd) aan bod. Doordat je ontspant gaat de energie stromen en uiteindelijk ben je op een ontspannen manier energiek. De totale behandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost slechts 75 euro.

Cadeaubon

Natuurlijk zijn er cadeaubonnen in december. Wil je iemand blij maken met een behandeling? Of met de meditatie strippenkaart (7 keer mediteren voor 60 euro). Mail of app en we maken er een mooi cadeautje van.

‘Gewone’ behandelingen

Het lijkt misschien alsof ik alleen nog maar massages doe. Maar dat is zeker niet waar! De gewone behandelingen en begeleidingsactiviteiten gaan gewoon door. Wat mij dit jaar opvalt is dat er nu al sprake is van een lichte toename van winterdepressies. Van vorige jaren herinner ik me dat ik die in januari pas begon te zien.

Een winterdepressie heeft alles te maken met gebrek aan daglicht en buiten zijn, maar ook aan Vitamine D. Veel mensen ontwikkelen daarnaast in deze periode lichte tekorten aan zink, foliumzuur, vitamine B6 en B12, vitamine C en aan tryptofaan (eet vaker een banaan). Ook een interessant weetje: alcohol sloopt B vitamine. Hou daar rekening mee als je na de Kerstdagen opeens ‘moe, moe, moe’ bent.

Energetisch gesproken is er bij depressieve gevoelens altijd sprake van een energieverstoring in hart-, blaas- en drieverwarmer meridiaan en is er werk aan de winkel voor basischakra, miltchakra en zonnevlecht. Het basischakra beïnvloedt de bijnieren, die onder meer zorgen voor de aanmaak van de stemmingsverbeteraar noradrenaline.

Kortingsbonnen

Wie nog een kortingsbon heeft moet snel zijn met boeken. Ze kunnen tot 1 december a.s.gebruikt worden bij het boeken. De behandeling kan dan tot eind december plaatsvinden. Nog 3 dagen dus! Wacht niet te lang.

Aanvullende verzekering hoeft niet bij ‘eigen’ verzekeraar

Zoals ik eerder mailde, vergoeden CZ, Delta Lloyd/Nationale Nederlanden en Ohra per 1 januari geen energetische behandelingen meer. Totaal zijn er meer dan 40 disciplines uit het aanvullend pakket geschrapt. Het loont de moeite dus even te kijken wat je vanaf volgend jaar nog meer ‘kwijt’ raakt.

Ik onderzocht ook of een overstap naar een andere beroepsvereniging een oplossing zou kunnen zijn maar dat blijkt helaas niet het geval.

Wel is het nuttig om te weten dat je -als je via je werkgever collectief verzekerd bent-  je geheel vrij bent om daarnaast voor je aanvullende verzekering een andere zorgverzekeraar te kiezen. Het is niet verplicht dit bij dezelfde zorgverzekeraar te doen.

 

Overzicht van zorgverzekeraars die wél vergoeden in 2019!

Dit is het overzicht van de zorgverzekeraars die in 2019 alternatieve zorg vergoeden uit het basis- of aanvullende pakket. Dit overzicht is overgenomen van de VVET (mijn beroepsvereniging) en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In alle gevallen is het verstandig even contact op te nemen met je nieuwe of huidige verzekeraar. Er zijn verzekeraars waar deze vorm van zorg in het basispakket zit, andere maatschappijen plaatsten het in de aanvullende verzekering. Verschillende maatschappijen eisen dat de alternatief therapeut voldoet aan de Plato eisen en geregistreerd is. Ik ben geregistreerd (RBCZ), lid van VVET (beroepsvereniging) en voldoe aan de Plato eisen voor MBK en PSBK en de bijscholingseisen.

Overigens: je kunt je bij elke maatschappij aanvullend verzekeren indien je via je werkgever gebonden bent aan een collectief contract met een verzekeraar. Het staat je dan vrij om de beste ‘extra’s’ uit te kiezen bij willekeurig welke verzekeringsmaatschappij.

Overzicht zorgverzekeraars die alternatieve zorg vergoeden in 2019 (uit basis of aanvullend pakket)

 • AON voorheen IAK
 • Aevita
 • Ander Zorg (alleen als je al aanvullend was verzekerd hiervoor. Er worden geen nieuwe overeenkomsten meer gemaakt)
 • Avéro Achmea
 • Besured
 • Bewuzt
 • De Friesland Zorgverzekeraars
 • FBTO
 • IAK (is overgegaan naar AON)
 • IZA
 • IZZ zorgverzekeringen
 • Menzis
 • National Academic
 • ONVZ (waarschijnlijk wel. Voorheen alleen door arts, maar dat is veranderd te zijn. Het lijkt alsof nu ook therapeuten die voldoen aan de Plato eisen vergoed gaan worden. Neem contact op)
 • OFZ
 • PMA
 • PNO zorg
 • Promovendum
 • UMC
 • United Consumers (VGZ)
 • Univé
 • VGZ
 • VvAA
 • Zekur
 • ZieZo
 • Zilveren Kruis

 

Wie vergoeden er niet?

Door de talrijke fusies en overnamen ‘hangen’ vele verzekeringsmaatschappijen nu onder een van de vier grote maatschappijen (waaronder CZ) waardoor het lijkt alsof een heleboel maatschappijen het besluit namen om alternatieve zorg niet meer te vergoeden. Niets is minder waar. Het besluit kwam van CZ-groep waar onder meer OHRA en Nationale Nederlanden en Delta Lloyd met al hun onderliggende labels onder vallen. Deze niet meer vergoeders zijn: CZ, de Amersfoortse, Delta Lloyd, Ditzo, DSW, HEMA, Interpolis, in Twente, Just (voorheen CZ), Nationale Nederlanden, Ohra, Pro Life, Salland, Stad Holland, Zorg en Zekerheid, ZorgDirect.

Ik hoop dat dit overzicht je helpt met het maken van een keuze. Mocht je overwegen om over te stappen naar een maatschappij die alternatieve zorg wel vergoedt, check dan heel goed wat je nieuwe verzekeraar aan voorwaarden stelt.

Succes

Marjolijn

10-12-2019

Een ‘kosmische’ massage voor lichaam, geest en ziel

Wat kun je verwachten?
In de eerste plaats een zeer ontspannende massage waarin naast handen en voeten, ook rug, armen, nek, schouders en hoofd worden behandeld en er ruim aandacht is voor het energieveld dat jou omringt (aura). Voor de grap zeg ik weleens dat je van een kosmische massage ‘uit je dak’ gaat en een beetje waar is dat wel. Je komt in een andere bewustzijnslaag terecht en je voelt je daarin vaak lichter, prettiger.

Deze massagebehandeling:

– Bevordert de bewustzijnsontwikkeling en spirituele groei,
– Is behulpzaam bij het wennen aan een andere levensfase/ partner/woonplaats etc.
– Heeft een gunstig effect op angstige en sombere gevoelens en op artrose-achtige aandoeningen (o.m. hand, heup, knie).
– Het is een zeer geschikte behandeling na een traumatische gebeurtenis (ook als die in het verre verleden plaatsvond) en
– Als je het gevoel hebt zwaarbelast te zijn.

Wat is het verschil tussen een gewone- en een kosmische massage? 
Wat een kosmische massage onderscheidt van een gewone massage is simpelweg dat er gewerkt wordt met kosmische energieën.
Ter verduidelijking: een masseur masseert, iemand die vitaliseert gebruikt zijn of haar eigen energie voor zijn cliënt en een magnetiseur ontvangt energie en geeft die door. ‘Doe’ je Reiki, dan richt je je op het Reiki kanaal waardoor je door Reiki energie wordt doorstroomd en daarmee behandel je dan een ander. Er zijn tal van ‘zenders’, energievelden, waar je je op kunt richten en gebruik van kunt maken. Ilahinoor  – een relatief nieuwe vondst – wordt naast Reiki ook steeds bekender en populairder.

Voor hoofd, hart en …. ziel
Daarnaast kun je óók werken met de eeuwenoude ‘kosmische’ energieën. En hoewel iedereen er gevoelig voor is (Wie kan het lezen van zijn horoscoop weerstaan? Wie slaapt er beter/slechter rond volle maan?) maken we dáár zelden of nooit gebruik (meer) van. Misschien omdat ze wat in de vergetelheid geraakt zijn en we niet meer weten hoe ‘erbij’ te komen? In de Malva opleiding leerde ik om mij af te stemmen óp en te werken mét deze energieën die wonderen doen voor hoofd, hart……………en ziel.

Ervaar het zelf
En daarvoor is elke reden is een goede reden! Uit nieuwsgierigheid, om te ontspannen of zeer relaxt bezig te zijn met bewustzijnsontwikkeling, omdat één van de bovenstaande effecten je aanspreekt, omdat je er gewoon zin in hebt of omdat je op dit moment wel een steuntje in de rug (nou ja, de ziel!) kunt gebruiken. Alles is goed.
Ik nodig je van harte uit voor deze ‘special’. Zoals gebruikelijk (alleen in november) weer voor de maandmassagetarief van 75 euro i.p.v.78,75. Mocht je nog over een kortingsbon beschikken omdat je eerder de openingsmassage of één van de openingsworkshops boekte, dan kun je die natuurlijk prima voor deze ervaring gebruiken.

Een paar reacties

 • Ik dacht dat uit je dak gaan een grapje was. Maar ik voel me hemels!
 • Ik kan mij niet herinneren mij zo compleet gevoeld te hebben

Tot ziens in november?
Marjolijn

N.B. Vanzelfsprekend zal ik het altijd zeggen indien mij deze behandeling op dit moment minder geschikt lijkt voor jou. Dan vinden we een alternatief.

 • Lid van VVET, BVMT, RBCZ. In bezit van CPION erkende diploma’s MBK en PSBK waardoor de meeste verzekeraars de behandelingen (geheel of gedeeltelijk) vergoeden (aanvullend pakket).

 

In en uit de maalstroom. Wat is waar?

Helder denken met je nieren? Fris kijken met je lever?

Geen zin wordt onzin

Dolgedraaid

Jij hebt altijd gelijk!

Mindblowing

Het perspectief van de reiziger

Cruijff en het naveltruitje

What you see is what you get

When you smile….

Laten we zacht zijn voor elkander

Coco Chanel had gelijk

Laat je licht stralen (juist nu!)

Warm van binnenuit!

In alle staten!

Lentekriebels

Crea girl

Vastzittende schrik

Waarom zou je?

Er zijn zoveel ingangen in een mens

Opgelucht

Look after your mates

Ambitieus bezig

Kracht en Macht

https://www.illiaster.nl/jij-bent-de-hoofdpersoon

Fijn om er te zijn

Vóór voelen of ná denken?

Alle deuren staan altijd open (alleen zie je dat niet altijd)

Over denksels en het effect daarvan

In de mensen een welbehagen

De snauw- en kuitenbijtcyclus

Wat je (buiten) je zoekt, zit in je

Uitnodiging of uitdaging?

Zee- en straat filosofen

Je bent overal, maar waar ben jij?