Blogs en Nieuws(Klik hier om deze nieuwsbrief te beluisteren)

Welkom in 2023 .
We vliegen door de tijd.
Of vliegt de tijd door ons en staan wij stil? 
En waarom lijkt het alsof je met je lichaam alleen naar vóren kunt leven in de tijd?
En met je geest zowel naar voren als naar achteren en opzij kan gaan?

We hadden het er laatst over en natuurlijk kwamen we er niet uit. En dat is prima. Dat je het niet hoeft, ja zelfs niet kúnt weten.
En dat ‘het weten’ ervan ook nergens voor nodig is.
En dat zelfs het wel ‘weten’ vaak tijdelijk is, omdat het weten en de wetenschap zich ontwikkelen.
Dat maakt het ‘zeker weten’ relatief, zo filosofeerden we
Wat we nu zeker menen te weten kan morgen of in een volgende generatie niet meer waar zijn

Voor mij bekend terrein want ik weet mijn hele leven al heel weinig echt helemaal zeker. 
Er zijn ook zoveel mogelijkheden en kijkrichtingen.
Natuurlijk heeft mijn hoofd automatisch wel altijd als eerste een mening, een weerwoord, een standpunt
Maar hoe redelijk dat ook mag klinken, mijn hoofd praat regelmatig voor zijn beurt

Want in de belangrijkste zaken speelt mijn lichaam een rol.
Dat neemt in zich op wat er gebeurt, voelt het, ervaart het, speelt ermee, draait het om, onderzoekt de effecten daarvan op en om zichzelf en dat proces duurt precies zo lang als het duurt.  Een uur, een dag, een week, een jaar. Of langer…

Ondertussen kan dat hoofdgepraat heel aardig lijken en overtuigend overkomen
Maar van binnen weten ‘we’ beter. ‘We’ weten dat ‘het’ er nog niet is. Dat  ‘we’ er nog niet zijn
Het echte diepe voelweten is er nog niet. We kunnen nog niet verder. Dat kan pas als ‘het’ er is en zich laat zien en voelen

En dat is als mijn hart, mijn longen, mijn lever, mijn nieren, mijn milt, mijn maag, mijn darmen tevreden instemmen
Als mijn hoofd tot rust is gekomen, doordat mijn lijf laat weten dat dit het juiste is
Als mijn hele wezen er blij van wordt en bij wijze van spreken vrolijk kwispelend vooruit rent
Dan weet ik welke kant het opgaat
Omdat ik het voel

Dan pas is het volledig. Dan pas is het klaar
En is het vanzelfsprekend en makkelijk.
Nu draagt het mij, stuwt het me voort, en kan ik het dragen
Natuurlijk liet het nog op zich wachten
Want het was nog niet zover.
‘Het’ kon niet sneller
‘Het’ liet en laat zich niet forceren
 
Waarom dit alles?
Omdat niets zeker is, niets is vast. Alles is in beweging.
Zeker in deze tijd
Alles, ja echt alles, is in essentie trilling

In die voortdurende beweging, trilling, is er – gelukkig- één iets dat ik wel zeker weet.
Waar mijn hele wezen zich van harte achter schaart.
Ik ben een deel van de schepping waarin we leven
Ik ben verbonden met alles om me heen
De liefde die daarmee gepaard gaat woont in elke cel van mijn lichaam

In ons, in jou en mij
Woont liefde voor alles
En in alles woont liefde voor ons
Liefde is de taal van het leven.
En daar hebben we geen woorden voor nodig?.
 
Wat ik met deze inzichten in 2022 ga doen?
Ik weet het nog niet,
Het leven leeft zich door me heen, er kan van alles gebeuren en uiteindelijk is de vorm altijd het laatste dat komt
Maar onlangs kreeg ik wel een voorzetje

Ik zocht iets in mijn kast en toen viel er een cursus uit die ik (blijkbaar, ik was het totaal vergeten) ooit schreef.
Op de kaft stond: Workshop Energetische Technieken
En ik was oprecht verbaasd toen ik ‘m  doorbladerde
Het zag er heel behoorlijk uit. Het was een mooie basiscursus waarin auralagen, meridianen en chakra’s aan bod komen en de nodige zelfbehandelingen.
Ik ging hem meteen lezen en kreeg er zin in

Dus ik denk nú dat het een jaar wordt met de gebruikelijke maandelijkse meditatie bijeenkomsten, met energetische behandelingen én een of meer workshops Energetische Technieken. Ik geef daar geen data voor, laat me gewoon weten dat je belangstelling hebt en we zoeken gezamenlijk geschikte dagen.

En in de zomer zou ik best nog een paar Ilahinoor workshops willen geven. Dat was zo magisch in 2022. Heerlijk in de tuin in de schaduw van vijgenboom of dennenappelhuisje simpele behandelingen leren in verbinding met een energie die je hart en ziel doet opveren.

En wellicht een beetje met Access Bars oefenen dat ik het vorige jaar leerde.

En dan kijk ik terug naar wat ik nu net allemaal schreef. Wat is de essentie?  Ik denk dat de essentie thuiskomen is. In eenvoud, zonder gedoe, tevreden wonen in jezelf, in liefde thuiszijn. En ‘het’ er laten zijn.

En ondertussen wens ik je het allerbeste (al weet je natuurlijk nooit zéker wat het allerbeste is?)

Marjolijn

Meer weten over de maandelijkse meditatie bijeenkomsten?
Meer weten over energetische behandelingen?
Meer weten over Ilahinoor
Meer weten over Energetische Technieken
Meer weten over Access Bars
Meer weten over tarieven 2023


 
augustus 2022
Wat mooi. De routeplanner toont een weg zonder naam! Dat is een verleiding die ik niet kan weerstaan. Ik ben de weg toch al kwijt, dus sla ik linksaf en volg nieuwsgierig de naamloze weg.

Het is prachtig, paarse en gele vlakten wisselen elkaar af. De smalle weg hobbelt, stijgt, daalt en kronkelt. En opeens zie ik een beekje met witte strandjes. Het water kabbelt en het strandje straalt. En er is geen mens.

Even verderop kom ik in een gehucht dat ook geen naam heeft. Het bestaat uit een huis met wat bijgebouwen. Ooit mooi geweest, nu van een scharrige schoonheid die mij bevalt. Want ik vind het mooi als de geschiedenis op de huid van een huis te lezen is.

De weg slingert, er zijn haarspeldbochten, kuilen en zo hoog ben ik in deze omgeving nog nooit geweest. Blijkbaar zijn er meer mensen die het hier prachtig vinden. Er staat een bankje om over het kloofachtige rivierdalletje uit te kijken.

Ik kan het haast niet geloven. Zo dicht bij ons huis. We komen er al meer dan dertig jaar. Al deze schoonheid. Nooit eerder gezien.

Blij kom ik thuis. Ik heb iets nieuws gezien, ervaren. En ik voel me verruimd.
 
Deze verrassing viel me toe tijdens onze vakantie in Frankrijk.

En natuurlijk is ook een metafoor. Er is in ons leven zoveel ongezien geluk, schoonheid, wijsheid, trouw en vertrouwen. We zien en ervaren het pas als we het zien. Als we er zijn om het te zien!

Daarom geef ik ook zo graag meditatie les, meditatie bijeenkomsten, energetische behandelingen en bijvoorbeeld Ilahinoor. Want alles is er. Liefde, ruimte, witte strandjes en paarse vlakten bestaan gewoon. Ook als je er niet bent om ze te zien. Of ervaren.

Ik gun iedereen ‘een naamloze weg’; het ervaren van schoonheid en heelheid.

Die er dus altijd zijn.

Ook al zie je ze (nu) niet.
 

Liefs
Marjolijn
 
Dit wens ik iedereen voor 2022

Ik wens je dat je je in 2022 veilig, geliefd, gekoesterd, gelukkig en gezond zult voelen. Natuurlijk, wens ik je dat. Van harte zelfs.

Mijn wens kan echter niet voorkomen dat jij en ik worden meegenomen in de gebeurtenissen in onze wereld en ons leven. En dat we zullen botsen en bumpen. En dat we dan niet altijd opgewekt zullen zijn.

Wat ik wel al leerde (en 2021 was wel een extra super verdiepende masterclass?) is dat ik alleen boosheid, verontwaardiging, verdriet etc. voel, als ik in het ‘doe’ deel van mezelf zit. Het deel dat ik naar voren stuur om met het dagelijks leven te dealen, mijn persoonlijkheid, zo je wilt.

En ik weet dat ik daar echt niet altijd hoef te zijn. Ik hoef niet in die sfeer te blijven want er is een uitweg of nog beter, een terugweg, naar de plek waar geen Voors en Tegens en Nee’s en Ja’s zijn. Je zou kunnen zeggen naar de plek waaruit de Enes’ en Ja’s (zouden kunnen) voortkomen maar er nog niet zijn. Voor mij is dat een magische laag van het leven. De plek waar alles één is.

Dat is niet ontvluchten hoor. Het betekent ook niet dat de werkelijkheid zoals wij die kennen verandert. Die blijft hetzelfde. Maar mijn ervaring ervan verandert. Vergelijk het maar met je tuin. Als je die vanaf de grond bekijkt, heb je een andere ervaring ervan dan als je op het dak van je huis klimt.  De tuin blijft de tuin maar jouw beleving ervan is anders.

In die magische sfeer waar alles nog een is, wonen ook vrede en vertrouwen. Vrede zonder voorzetsel. En vertrouwen zonder ‘op’ of ‘in’. Het is zo verbonden en veilig daar. En wij mensen zijn er zo welkom. Daar komen dit jaar zeker wat meditaties over!

Ondertussen is het deel dat ik vooruit stuurde om met de administratie te dealen wel heel lekker bezig geweest. Een nieuwe beroepsvereniging (VBAG) met meer contracten met verzekeraars een nieuwe serie maandelijkse meditaties én mini Ilahinoor workshops nu voor maximaal 2 personen, later hoop ik, voor meer. En natuurlijk de energetische ontmoetingen/ Malvabehandelingen.

Ik wens je een mooi en rijk leven.

Marjolijn

De wonderlijke wegen  (dec.2021)

Als klein kind zocht ik al naar dat wat onder het waarneembare zit. Ik draaide stenen om en vond pissebedden, ik plantte aardappels en als het loof verscheen, haalde ik ze weer uit de grond (en zette ze terug) om te zien hoe de nieuwe aardappeltjes eraan kwamen, ik draaide wat mensen zeiden in mijzelf alle kanten op, om erachter te komen wat en hoe ze iets bedoelden en ik verplaatste me in andere mensen om te voelen en onderzoeken wie zij waren. Wat het was dat hun woorden en daden voedde. En dat vond ik allemaal heel gewoon. Want ik zocht. Ik zocht een onzichtbare weg, een onzichtbaar weefsel van wegen. Waarom ik dat zocht? Als je me dat toen gevraagd zou hebben, zou ik hebben geantwoord ‘omdat ik het niet kan vinden’. Aan het bestaan ervan twijfelde ik geen seconde.

Dat leek jarenlang een wonderlijke overtuiging waar ik dan ook liever maar mijn mond over hield. Al gebeurde het met regelmaat dat dit ondergrondse wegenwerk actief was in mijn leven en mij – soms tegenstribbelend- daar bracht waar ik later inderdaad bleek te moeten zijn.

De laatste paar maanden lijkt het alsof dat ongeziene weefsel dat alles met elkaar verbindt in de mode is. ‘Inter being’ en het web van de natuur waar we allemaal deel van uitmaken en waar alles alles beïnvloedt, zijn opeens onderwerpen in de krant. Je zou zo denken dat ik dan nu dus heel tevreden ben.

Nee, toch niet. Want dit is nèt niet helemaal wat ik bedoel.  Het is het bijna, maar niet dat wat ik zoek. Dat wat ik zoek en soms ervaar ligt eronder. Het netwerk waar we deel van uitmaken en wat we kunnen zien en ervaren is er een uiterlijke verschijningsvorm van. Geen kopie, maar een uitdrukkingsvorm ervan.

Dat wat erónder ligt, die wonderlijke wegen, daar gebeurt de laatste tijd van alles. Het voelt alsof er erop geschoven wordt. Mensen en energieën worden met elkaar verbonden, er worden doorgeefluiken benut tussen hemel en aarde en tussen dood en levend. Allemaal met het grootste gemak en trefzekerheid. ‘In positie gebracht’, zo lijkt het. Alsof het klaargemaakt wordt voor een nog onbekende gebeurtenis.

Ik kijk verbaasd toe. Het is alsof er opeens een eiland uit de zee oprijst. Het onzichtbare wordt ervaarbaar(der) en geeft vorm aan de steeds weer opnieuw ontstaande werkelijkheid. Een oneindige creativiteit plant zich voort. Steeds opnieuw ontstaat een nieuwe wereld, wereld na wereld.

Het duizelt me regelmatig. Vooral omdat ik besef dat die werelden niet buiten ons, maar ín ons ontstaan. Wíj gaan van wereld naar wereld, van buiten naar binnen. Wij zoeken en vinden de kern.  De nieuwe wereld, een nieuwe werkelijkheid, krijgt in ons en door ons gestalte vanuit een veel diepere laag dan het kenbare en meetbare. Vanuit ónze diepte rijst een nieuwe wereld op. Wij baren een nieuwe wereld. Vormgegeven door liefde en verlangen.

En dan is het dus echt niet gek dat je eens een nachtje wat minder slaapt, dat je hart af en toe een slagje mist, dat je onrustig bent of juist doodmoe. Het valt niet mee, deze energetische zwangerschap van de wereld. Maar we kunnen niet anders dan er doorheen gaan, dit is niet te stoppen.

Het gaat wat makkelijker als je weet dát het gebeurt, dat veel van je ervaringen niet persoonlijk zijn. Het gaat ook makkelijker als je in contact blijft met eigen (ge)weten. Met je eigen in je lichaam en geest doortrillende wijsheid. Dan heb je vaste grond onder je voeten. Dat weet je wie je bent en waar je staat. Word je minder makkelijk weggetrokken door alles wat dagelijks op ons afkomt.

Meditatie om te beluisteren

meditatie over het mooist in jezelf

20 september 2020

Weet je nog hoe het voelde, toen je als kind op het draaimolenpaard aan de teugels trok. Het paard ging omhoog en omlaag, de draaimolen draaide en je kon even dromen dat jij dat deed, dat jij de teugels in handen had.

Het verlangen je eigen situatie in de hand te hebben – en liefst ook nog te verbeteren-  is de mens eigen.

Lastig hoor, dat verlangen nu. Want het virus heeft ons duidelijk gemaakt dat we in essentie heel weinig in onze eigen hand hebben. Het kwam als een vloedgolf over ons heen en sleurde ons mee.

Niet dat we allemaal ziek werden. Gelukkig niet. Maar het liet niemand onberoerd. We hadden de sturing van ons leven opeens niet meer in eigen hand. We volgden braaf de aanwijzingen van de autoriteiten op, maar omdat een mens graag de ( illusie van) controle behoudt, kochten we (tegen alle oproepen in) óók massaal WC papier.

Er brak een bloeitijd aan voor controle freaks, maar óók voor complotdenkers en rebellen. Want net als de ‘controleurs’ strijden ook de demonstranten voor het idee van controle over het leven. Ironisch dat de twee uitersten in ‘vormgeving’ voortkomen uit dezelfde behoefte. Of zo je wilt, uit dezelfde innerlijke ervaring.

En om dat laatste, die behoefte, en hoe die zich in een mens laat voelen, gaat het mijns inziens. Als er een dam doorbreekt (het virus), stroomt er een vloedgolf de rivier in. Als het een brede rivier is, met wijde uiterwaarden, dan stroomt het water er rustig en makkelijk door heen. Heeft de rivier meer het karakter van een kanaal met betonnen oevers, sluizen en waterwerken, dan schuurt het, ontstaat er druk, zal het water sneller stromen, wordt onrustig.

Datzelfde gebeurt ook ín ons. Als het bestaan, net als een brede rivier, door ons heen stroomt ,voelen we ons prettig. We bieden de stroom dan een wijde en flexibele bedding. Schuren, spanning en turbulentie ontstaan daar waar de vernauwingen zitten. En als je dát ervaart, heb je de keuze: je kunt jezelf verdoven of op wat voor manier dan ook ten strijde trekken (je zoekt de oplossing en verlossing van een intern ervaren ongemak in de buitenwereld) óf je kunt de stroom proberen de ruimte te geven die hij nodig heeft. Er naar kijken, hem ervaren en je zo (laten) ontdoen van de innerlijke vernauwingen die het stromen belemmeren. Kijk alleen, spring er niet in!

Stel je eens voor hoe dat zou zijn. Hoe zou het voelen wanneer het leven als een kalme brede rivier rustig door je heen zou stromen?

Neem eens een paar minuten, haal een paar keer diep adem en stel je dan voor hoe het zou zijn als je helemaal leeg bent van binnen….. een lege ruimte bent…….., als je geen naam hebt………., geen geschiedenis…….., geen herinneringen……., je niets weet, want je hebt nooit iets meegemaakt…… je hebt geen verleden en weet niet dat er zoiets als toekomst bestaat…..

En voel hoe dát voelt!

Wedden dat er meteen een beetje meer ruimte is? Blijf die ruimte bieden. Herinner jezelf eraan als je eruit bent. (Dat gebeurt vast en zeker en dat is heel normaal).
Word dan weer leeg en laat het weer stromen als de brede rivier. En ervaar opnieuw de rust die dat met zich meebrengt.

Je verliest niets als je de stroom van het leven de ruimte biedt.

Ontspannen, ontdekken, ervaren

Wil je meer in deze flow komen, makkelijker (kunnen) ontspannen? Of heb je zin in een fijne energetische massage? Dat is allemaal prima mogelijk mét inachtneming van de Covid regels. Ook cursussen en workshops kunnen in aangepaste vorm doorgang vinden. Hieronder vind je alle mogelijkheden op een rijtje.

Coaching en energetische behandelingen

 • Energetische consulten (Malva behandelingen) en energetische massages of ontspanningsmassages. Van tevoren ontvang je een screeningsformulier op basis waarvan duidelijk wordt of de behandeling kan plaatsvinden. Ik werk volgens de voorschriften van het Ministerie van VWS en het RIVM. Desinfectie is daar een belangrijk onderdeel van en ook mondkapjes zijn aanwezig.
 • Een energetische behandeling op afstand. (Zie reacties)
 • (Energetische) coaching en/of persoonlijke begeleiding is net als de energetische consulten  onveranderd mogelijk.
 • Kijk ook eens naar de speciale Corona aanbieding

Meditatie bijeenkomsten en Meditatie cursussen

 • Je kunt virtueel of live deelnemen aan de maandelijkse meditatie ochtend en – avond (zie data). Live is er plaats voor twee personen, je kunt ook deelnemen via Zoom of de meditatie achteraf ontvangen. Hier kun je je daarvoor opgeven

Bonusmeditatie

Eind september plaats ik de laatste gratis Corona meditatie op de site. Wie  zich er op abonneerde, krijgt hem automatisch toegestuurd. Heb je belangstelling om deze maandelijkse meditaties te blijven ontvangen, klik dan hier.

Tenslotte: laat je niet ontmoedigen, alles gaat altijd voorbij – ook dit dus.

Veel liefs en tot ziens

Marjolijn

Meditatie 9 juli: Leeg en vervuld

Meditatie 1 juni : Ruimte en Rust

Meditatie 10 mei: Kracht geeft rust

Meditatie 3 mei

Een verfrissende meditatie

Meditatie 26 april

Alles groeit en opent zich in de lente. Ook wij mensen. In bovenstaande meditatie kun je dat ervaren

Meditatie 19 april

Voortbordurend op de vorige meditatie; deze zondagse zondagmiddag meditatie verruimt je hart en vervult je lichaam met ‘hartadem’.

Meditatie 13 april

Hara/ Kipunt in je onderbuik is krachtig punt. Wanneer je je daar vult met energie, gaat de energie door je hele lichaam stromen. In bovenstaande meditatie kun je ervaren hoe dat is

Meditatie 5 april 2020 : Meditatie voor een helder hoofd

De pijnappelklier (epifyse ) in het midden van je hoofd is een wonderlijke plek. Midden tussen je hersens is een oase van stilte waar je in kunt verblijven. Gedachten zijn er wel maar trekken je niet aan zolang je in deze ‘kristallen kamer’ verblijft. Er ontstaat een afstand tot het denken, de ogen ontspannen, het hoofd -en het lijf- kalmeren.

24 maart 2020

Na een heerlijk weerzien met zonen Lex en Wolter ben ik weer in Nederland terug en net zoals iedereen dus in quarantaine thuis. Ik mag je nu niet behandelen en dat betekent dat alle gemaakte afspraken niet door zullen gaan tot de datum waarop het Kabinet bekend maakt dat para medici weer aan de slag mogen.  Hopelijk eerder dan 1 juni!

Omdat ik me kan voorstellen dat er vragen bij jullie leven (die komen vanzelf als je maar lang genoeg binnen zit en tot stilstand komt) is er de mogelijkheid om mij te bellen. Elke maandag en donderdag van 12 tot 14 uur  ben ik voor vragen of gewoon een gesprekje bereikbaar. Afhankelijk van jouw vraag bekijken we of het handig is om een nieuwe -en langere- bel afspraak te maken en of er ook een mogelijkheid is voor behandeling op afstand.

En aangezien we nu zeeën van tijd hebben, heb ik voor jou ook een overdenking/meditatie opgenomen. Het grappige is dat ik deze overweging vandaag (23 maart) heb geschreven en ingesproken voordat ik de column van Claudia de Breij las in Trouw. Zij schrijft: “Ik denk dat het zinniger is om het licht en het donker allebei zoveel mogelijk onder ogen te zien. Het blijft een opdracht om zo licht mogelijk in het leven te staan. Dat is wel wat je moet proberen. Maar dat gaat niet door te doen alsof de wereld heel lief en licht is. Het gaat alleen maar zo: door zelf zoveel mogelijk licht te geven.

En dat is precies waar mijn overdenking/meditatie over gaat. Over licht en donker, het beide zien en ervaren, over verantwoordelijkheid en over dit mysterieuze leven waar wij deel vanuit maken (zonder te weten hoe dat ooit zo gekomen is).

Over lief en leed dus. Geen standpunt, geen ontkenning van de ernst van de situatie maar wel het besef wat waar leed is ook liefde kan zijn. Niet en/of maar en/en.

Wordt vervolgd

Liefs, leef, blijf gezond met jou en jouw dierbaren. Mijn allerbeste wensen voor iedereen

Hieronder een fijne meditatie om het jaar helder, schoon en ruim te beginnen. Met een ruime blik en een open hart. Veel plezier ermee

Nieuwsbrief 2019

Ik wens je een liefdevol, vredig, maar ook boeiend en vervullend 2020. Een in alle opzichten rijk jaar dat je in goede gezondheid met de mensen die je liefhebt, zal doorbrengen.

Het recept voor zo’n rijk jaar?

Dat staat niet in de boeken. Maar wat helpt, is dat je je niet gek (meer) laat maken! Door loze beloftes, door de politiek, door de mensen om je heen én door jezelf. Vertrouw op je eigen innerlijk kompas en laat je niet (meer) wijs maken dat dát voor jou géén goed navigatie instrument zou zijn.

Stop ook eens momentje met streven en met dromen over hoe het zou zijn als….. ( je 10 kg lichter was, rijker was, verlicht was etc.), luister even niet naar de stemmetjes in je hoofd en richt je – al is het maar even-  met ál je zintuigen op wat er nu in en om je is. Probeer om die ervaring er gewoon te laten zijn, zonder er iets aan te veranderen.

Ervaar het leven zoals het nu is!

Misschien ervaar je even meer ruimte, meer rust of juist een toegenomen levendigheid in je lichaam. Je ervaart het hier en nu in elk geval anders dan ervoor.

Is dat altijd leuk of gemakkelijk? Vaak wel, maar niet altijd. Toch is deze ont-wikkeling van het bewustzijn enorm waardevol. Je gaat meer en zuiverder voelen (omdat je de ervaring niet meer bestrijdt); je vertrouwen in je eigen waarneming en je eigen aangeboren ‘goed zijn’ neemt toe; je gaat ruimte ervaren (omdat je niet meer vasthoudt) en je liefde voor jezelf en het leven groeit.

Kortom, je komt tot bloei.

Je bent je hele lieve leven lang innig met jezelf verbonden. En dan kan je het maar beter goed met jezelf hebben. “Ont’ wikkel je vertrouwen, bevriend jezelf, wees vergevingsgezind tegen je eigen-aardigheden en kom tot rust in jezelf. Dat is een recept voor een rijk en succesvol 2020!

Mocht ik daar op de één of andere manier aan kunnen bijdragen dan doe ik dat uiteraard graag.
(31 dec.2019)

(augustus 2019)Na een heerlijke vakantie, lekker veel in de tuin werken en genieten van de zon, is het óók een feest om deze nieuwsbrief te schrijven. Ik heb veel inspiratie en inzichten opgedaan en zin om dat met jullie te delen. In september gaan de eerste lessen alweer van start.  En eind van dit jaar gaat waarschijnlijk een nieuwe serie van start waar nu ik nog niks over wil zeggen. Okay, een klein tipje van de sluier dan……… het is praktisch toepasbaar, je hebt het altijd bij je, je hebt er dagelijks iets aan, je kunt hulp verlenen en het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Meer zeg ik niet… Voorlopig.

In deze lome nazomerdagen zie ik niet zoveel cliënten voor een energetische behandeling of – massage. Vrijwel iedereen is immers nog met vakantie. Daardoor is het voor de thuisblijvers heerlijk ruim en rustig in de stad. Het tempo ligt laag. Het lijkt wel alsof die achtergrondrust de bijeenkomsten nog intenser en diepgaander maakt. Een zomerbonus!

Voor wie niet weet wat een energetische behandeling inhoudt of dat is vergeten, hieronder een korte uitleg over energetisch werken, over meditatie en ….over hypnose, het nieuwe deurtje.

Energetische behandelingen (Malva)

Een mens is een energetisch wezen waarin lichaam, geest en ziel met elkaar zijn verbonden en samen het ‘systeem mens’ in stand houden.  Wanneer deze drie – om wat voor reden dan ook -voor kortere of langere tijd niet goed samenwerken kunnen er energetische ‘opstoppingen’ ontstaan. Op een bepaalde plek kan de energie dan niet verder, de stroom buigt af en zoekt een andere bedding. Daardoor komt er bijvoorbeeld in het hoofd te veel energie en bij de maag te weinig. Dat kan tot fysieke, geestelijke en psychische klachten leiden. Zoals niet goed in je vel zitten, een nare ervaring die blijft hangen, rusteloosheid, piekeren, angst en onzekerheid, last van darmen, slecht slapen, examenvrees, last van schouders en ademhalings- en spijsverteringsproblemen.

Tijdens een energetische behandeling werken we aan het opruimen van de blokkades en het herstel van de energiestroom zodat de communicatie tussen lichaam, geest en ziel weer optimaal verloopt.

Dan voel je hoe het is om met plezier en gemak in je lichaam aanwezig te zijn en simpelweg te kunnen ervaren wat zich aandient.

Meditatie

Wil je leren mediteren? In de basiscursus ontdek je dat je afstand kunt nemen van je gedachten, anders om kunt gaan met je emoties en dat je je zelf emotioneel en geestelijk kunt opschonen door de energie in je lichaam in beweging te zetten. Je wordt niet meer door je denken en (de daarmee gepaard gaande) emoties beheerst.
Mediteren leren is eenvoudig en ongelooflijk nuttig. Je hebt er de rest van je leven plezier van.

De basiscursus bestaat uit vier avonden en een nog nader af te spreken terugkomavond. Het zijn kleine groepjes (max. 4 personen) en dat maakt het gemakkelijk een avond indien nodig te verzetten of verplaatsen. Wel geldt: vol is vol. We beginnen in november.

Wil je niet zolang wachten en meditatie op je eigen tijd en in je eigen tempo ontdekken, maak dan een afspraak voor individuele begeleiding (vergoed door meeste werkgevers).  Deze lessen zijn ook prima te combineren is met energetische behandelingen.

Meditatie avonden en – ochtenden zijn meestal snel vol. Als je zeker wilt zijn van een plekje, meld je dan tijdig aan. Je hoeft niet over een strippenkaart te beschikken. ‘Los’ meedoen kan ook.

Chakra avonden: Na het basischakra, het miltchakra en de zonnevlecht zijn in de komende maanden het hart, het keelchakra, het voorhoofdschakra en het kroonchakra aan de beurt.

Deze avonden zitten boordevol heerlijke meditaties, krachtige oefeningen en praktische informatie ter ondersteuning van je energie huishouding. En natuurlijk krijg je een reader om alles rustig thuis na te lezen en te voelen.
Je bent van harte welkom op een of meerdere avonden. Je kunt zo instappen ook als je de vorige keren heb gemist.

Hypnose

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik over mijn opleiding tot hypnotherapeut. Nu, na dagen bezig te zijn geweest met het leren van trance en hypnose, is het me duidelijk dat hypnose heel anders voelt dan ik had verwacht. En dan jij zou verwachten, zo vermoed ik.

Ook ben ik er nu zeker van dat vrijwel iedereen een groot deel van de tijd gehypnotiseerd is. En wel door het eigen denken en de eigen emoties!

Die ‘zelfhypnose’ is fascinerend. Want als je jezelf gedurende je leven een bepaalde kant op hebt gehypnotiseerd (denk aan ‘Het leven is moeilijk’ of ‘Alles zit mij altijd tegen’) dan ben je dus onbewust bekwaam in zelfhypnose. En dat zou dan dus ook andersom mogelijk moeten zijn. En dat schept mogelijkheden!

Auto hypnose

En dat is ook zo! Na een paar sessies bij een hypnotherapeut, die je in de juiste staat brengt en je voorziet van geluidsopnamen, kun je zelf met ‘auto hypnose’ heel veel bereiken.

Hypnose  werkt zo goed omdat het onbewuste altijd gevoelig is voor suggesties en waarschijnlijk al lang geleden, bijvoorbeeld in je kindertijd, bepaalde suggesties als waarheden heeft geaccepteerd. In de diepe staat van ontspanning die met hypnose gepaard gaat, kan je die ervaren (en omdat je in een andere sfeer bent, komen daar weinig tot geen emoties aan te pas), je kunt zien hoe ze zijn ontstaan, hoe ze je leven tot op heden beïnvloeden en hoe het zou voelen als je er vrij van zou zijn.

Natuurlijk vond ik het heel spannend om zelf in hypnose gebracht te worden. Maar het wende snel, want op dit soort dagen ben je voortdurend bezig te hypnotiseren en gehypnotiseerd te worden. Vooral het ‘tijdtoerisme’ vond ik fijn. Ik was op de plek waar ik in mijn ouderlijk huis graag zat, rook de geur van de bank en de gordijnen maar… en dat vond ik het meest onverwacht… ik keek onder de bank, de tafel en het buffet door (en zag op sommige plekken dan ook flink wat stof liggen?). Ik was dus nog heel klein.

Dit nieuwe deurtje, die nieuwe toegang tot mezelf, bracht me een heel onverwacht toeristisch uitstapje dat vanuit een onverwacht gezichtspunt ook tot een onverwacht – en voor mij waardevol- inzicht leidde.

Uiteraard laat ik je graag met dit fenomeen kennis maken. Het aantal toepassingen ervan is legio. Van stoppen met roken tot regressie. Bel of mail me voor meer informatie of afspraak.

In de agenda of hieronder zie je de geplande activiteiten voor de komende maanden en vind je de praktische informatie. Natuurlijk kan je me ook altijd bellen of mailen.

Tot ziens

‘De laag waar alles om ons heen ontstaat’

Gisteren een week geleden, las ik het interview met Robbert Dijkgraaf en Pia de Jong (bijlage NRC zaterdag 2 maart) en daar werd ik heel bij van. Want op verschillende manieren benoemen zij alle twee energié als het onzichtbare waar alles uit voortkomt.
Robbert, de theoretisch natuurkundige, wil ontdekken hoe de wereld in elkaar zit.  “Wat we zoeken is een wiskundige manier om te beschrijven dat alles om ons heen het resultaat is van de laag eronder.” Met andere woorden: de wetenschap zoekt naar wiskundige woorden om de scheppende energie die alles mogelijk maakt en waar alles uit voortkomt te beschrijven. Zo lees ik het tenminste.

Zijn vrouw Pia vertelt over haar vader die dacht dat hij één op één contact met God had. Hij had een plek in Luxemburg gevonden waar ‘het’ was. Charlotte, de dochter van Pia en Robbert werd geboren met leukemie en intuïtief wist Pia dat ze haar niet moesten laten behandelen met chemo’s. Tegen elk advies in nam zij haar pasgeboren zieke dochtertje mee naar huis. Na een jaar was het kindje op onverklaarbare wijze genezen. Ze is nu 18. Toen zij zo ziek was, ging mijn vader naar die plek en mijn moeder vertelde dat hij heel erg begon te trillen, helemaal van slag. Achteraf was dat het moment waarop Charlotte genezen werd verklaard.”

Moderne mystici?

Wonderlijk hoe Robbert op zoek is naar de laag waar zijn vrouw intuïtief naar luisterde en waar haar vader – zijn schoonvader- contact mee had. Moderne mystici zou je dit stel kunnen noemen!  De vroegere mystici probeerden deze laag te ervaren en beschreven hun gevoelservaringen opdat anderen ervan kennis zouden kunnen nemen.  Deze moderne mystici ervaren hem (Pia’s vader), staan er op de een of ander manier mee in contact (Pia) en Robbert zoekt, net als zijn voorgangers, naar woorden maar kiest de taal van de wetenschap, in plaats van het gevoel, om het mysterie te beschrijven.

Duizelingwekkend

Dat alles om ons heen het resultaat is van de laag eronder heeft duizelingwekkende implicaties op wereldschaal.
Verandert deze laag dan verandert alles om ons heen dus mee!

Tegelijkertijd is dit al eeuwen bekend. En ook nooit vergeten want ik en vele anderen, werken er dagelijks mee. Met die laag, of eigenlijk die lagen, eronder. Die laag, dat energieveld, dat ieder mens omgeeft, zit vol potentie, weten en mogelijkheden. Het bestaat, is te voelen, te ervaren, voor sommige mensen ook te zien of te horen alleen hebben we er geen goede taal voor. En omdat het niet in onze woorden past, hebben we het maar lastig met het aanvaarden ervan als een realiteit.

Jij en alles om je heen 

Het energieveld van ieder mens staat in voortdurende wisselwerking met de omgeving. Het wordt beïnvloedt door het grote veld maar is ook in staat om zelfstandig tot verandering te komen en het omringende, grotere, veld te beïnvloeden.

Meditatie en andere vormen van energetische ontwikkeling werken rechtstreeks op de laag eronder die daardoor in positieve zin verandert. Dat brengt een verandering in het ervaren en waarnemen van alles om ons heen met zich mee. En dat leidt weer tot ander gedrag, waarop de omgeving (het grotere veld) dan weer anders reageert. Zo kan een mens zijn hele omgeving (en ver daarbuiten) in positieve zin beïnvloeden.

Hoe belangrijk is het individu dus voor het geheel! Je draagt bij aan de vorming, de schepping van de zichtbare werkelijkheid. Van alles om ons heen.

Dichtbij en ver weg

Dit is niet de nieuwsbrief geworden die ik bezig was te schrijven. De reportage in het NRC veranderde mijn plan. (Hoe mooi is dit voorbeeld? Door de zaterdagkrant veranderde mijn laag waar alles om ons heen ontstaat en het resultaat is een ander verhaal. Met andere effecten op de lezer). Alleen de intro van mijn oorspronkelijke brief mocht blijven. Want die sluit prachtig aan: Verre reizen veel verhalen? Toch speelt dat wat belangrijk is zich altijd dichtbíj af. In en om jezelf!  

Mocht je na het bovenstaande zin hebben om alles om ons heen ánders te gaan ervaren, dan weet je wat je te doen staat. Verander de onderlaag! Ik bied in deze nieuwsbrief tal van mogelijkheden daartoe zoals energetische behandelingen, meditatielessen, energetische massages en workshops. Zie hier voor agenda, tarieven en tijden

Liefs
Marjolijn

Energetische behandelingen

Wat kan ik nog over het energetische werk vertellen nadat je het verhaal hierboven las? Dat het opruimen en het contact met de onderlaag tot een ander (be)leven leidt, dat je er energieker en lichter van wordt? Dat je beter met jezelf en je omgeving op kunt schieten? Dat er energetische behandeltrajecten bestaan, onderhoudsbeurten en losse behandelingen? Lees hier de reacties en Hoe werkt een energetische behandeling

Voorjaarsmassage (massage van de maand)
Het voorjaar vraagt om ruimte om te groeien. Daar gaat ook deze ontspannende en verruimende massage over. Met extra aandacht voor hoofd, nieren en lever. Duurt ongeveer anderhalf uur. Tip: gun daarna jezelf nog wat rust om het door te laten werken.

Het bekende voorjaarsarrangement: Detox en Energizer
Lekker opgeruimd de lente in. Wanneer de voorjaarsenergie* gaat stromen wil je ook voluit gaan, ongehinderd door oude vastzittende energie. Vanaf 21 maart (het begin van de lente) maar nu al te boeken.
*(Uit de botsingen tussen oude en nieuwe energie, kunnen de typische voorjaarsklachtjes ontstaan zoals voorjaarsmoeheid, een wisselend energieniveau, spier- en gewrichtspijntjes, frustratie, wel creatieve plannen hebben maar ze niet uitvoeren etc.)

Workshops

Van Teen tot Top.
De workshopserie van Teen tot Top begint weer op 20 maart. Boeiende lessen en spannende ervaringen. Je kunt een losse les kiezen of (een deel van) de hele serie volgen. Per avond leer je één chakra van binnenuit kennen. Je mediteert, je voelt en ervaart, krijgt inzichten, je opent en stroomt. En je ontvangt per keer een uitgebreide reader om alles nog eens na te lezen en opnieuw te beleven. Weten hoe het is? Schrijf je dan in voor alleen de eerste les op  20 maart. Dan weet je het daarna wel!

Zelf werken met energie? Energetische Technieken voor iedereen
Een ochtend waarin je zelf met energie gaat werken. Je handen zullen daarbij je voornaamste instrument zijn. Je leert o.a. een ontspannende behandeling en een behandeling waar je energie van krijgt (en hoe je dat ook bij een ander doet) en ontvangt een reader om alles nog eens na te lezen en thuis te oefenen. Een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe werken met energie werkt en voelt. Vanzelfsprekend kun je ook al je vragen op dit terrein stellen.

Meditatie

Maart meditatie ochtend en avond
Donderdag 28 maart. Meditatie ochtend van 10-11 uur, meditatie avond van 20.00 tot 21.00 uur.
Zie de agenda of kijk hieronder voor de overige bijeenkomsten dit jaar.

Mediteren, individueel of in een groep
Op dit moment staan er geen groepslessen gepland. Wel bied ik de mogelijkheid om op individuele basis lessen te volgen, waarbij het mogelijk is om precies rekening te houden met jouw energie en wat jij nodig hebt om met gemak en plezier een geweldige mediteerder te worden.

Open avond
Lang niet gedaan maar op verzoek, na de verhuizing, toch een Open Avond. Iedereen die meer wil weten over energie, meditatie of energetisch werken is welkom op 21 maart. We beginnen stipt om 20.00 uur. Bij veel aanmeldingen volgt nog een avond. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar info@illiaster.nl

Cadeaubon
Om nu in te wisselen voor een heerlijke voorjaarsmassage of om cadeau te doen. Vanaf 75 euro.

 Klik hier voor de agenda en tarieven 

1 januari 2019

Ik wens je gezondheid voor jou en de jouwen, ik wens je liefde in je leven, verbinding, warmte, hartelijkheid. Ik wens je kracht en steun als je het niet ziet zitten en de moed om door te gaan ook als het leven bewolkt is. Ik wens je vertrouwen dat de zon weer gaat schijnen, het vermogen tevredenheid of geluk te putten uit de kleine en grote dingen. Ik wens dat je je  ‘wel’ zal bevinden in 2019 en alle volgende jaren.
‘Let the sunshine in!’

Zie je de zon (nog) niet in het water schijnen? Laat dan je oude vastzittende energie  ‘opruimen’ met een energetische behandeling. Of ga zelf aan de slag met een cursus of workshop.   

Energetische behandelingen (ontdekkingsreizen in jezelf)

Tijdens een energetische behandeling verlaat je vrij moeiteloos je normale ‘denk- en doe sfeer’ waardoor je in een andere modus terechtkomt. Eén waarin je kunt voelen en ervaren wat er in je gebeurt, hoe energie stroomt, waar het overvloedig aanwezig is en ook welke plekken minder zijn bedeeld. Je ‘ziet’ gedachten, associaties en voelt van alles zonder dat je in de emotie en het denken terecht komt. Je kunt uitrusten in jezelf. De meeste mensen zeggen na afloop dat ze zich lichter voelen, opgeruimd, alsof er een last is verdwenen.
In woorden is het echt onmogelijk om uit te leggen hoe ‘het’ werkt, voelt. Dus  ……kom het ervaren. De eerste geheel vrijblijvende afspraak (kennismaking en behandeling) duurt anderhalf uur. Daarvoor geldt het kennismakingstarief van 60 euro (normaal 86,25).

Energetische behandelingen kunnen incidenteel worden ingezet. Deze vorm van behandelen is echter ook bij uitstek geschikt om structureel een al langer bestaand probleem of situatie aan te pakken. Een voorbeeld daarvan is het Kosmische Schijf traject, een soort reset voor lichaam en geest. Ook de lente detox is daarvan een voorbeeld.

Elke maand is er een massagebehandeling van de maand. In januari is dat de Energetische behandeling Licht en Warmte (totale behandeling incl. voorgesprekje anderhalf uur).

Kijk hier welke zorgverzekeraars in 2019 deze behandelingen vanuit het aanvullend pakket vergoeden. Ervaringen van anderen  lees je hier

Nieuwsbrief December 2018                                                                                                          Wat was de kosmische massage maand een succes. Zoveel blije reacties op deze november massagebehandeling, dat ik heb besloten om de aanbieding nog even ‘door te trekken’ in december Je kunt hem dus nog gewoon boeken, voor jezelf of als cadeautje voor een ander!

Licht en warmte: december massage

Het is alweer bijna december. De feestelijkste én de vermoeiendste maand van het jaar. In december shoppen we meer, eten we meer, drinken we meer, koken we meer, staan we meer, hebben we meer contact met onze familieleden, hebben we meer recepties, vergaderingen enz.

Daarnaast zijn de dagen korter, wil je biologische systeem vroeger naar bed (en er langer in liggen) en ‘moeten’ er ook nog een heleboel dingen afgemaakt worden voor het einde van het jaar.

Vreemd is het dat de donkerste maand van het jaar de drukste is, terwijl alom bekend is dat het juist licht is, dat maakt dat mensen zich lekker en energiek voelen.

Daarom in deze donkere maand een massagebehandeling*  die alles met licht te maken heeft. Met het licht in jezelf, het licht om je heen, de verbinding met het licht. Zodat de donkere dagen je licht(er) vallen.

Je kunt de behandeling nu boeken (of hem cadeau geven) door mij te mailen of te appen. De aanbieding is geldig tot en met 31 januari 2019.

* Bij deze behandeling worden alle chakra’s gereinigd, geopend en verbonden. Daarnaast komt ook de pijnappelklier (bron van licht in ons hoofd) aan bod. Doordat je ontspant gaat de energie stromen en uiteindelijk ben je op een ontspannen manier energiek. De totale behandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost slechts 75 euro.

Cadeaubon

Natuurlijk zijn er cadeaubonnen in december. Wil je iemand blij maken met een behandeling? Of met de meditatie strippenkaart (7 keer mediteren voor 60 euro). Mail of app en we maken er een mooi cadeautje van.

‘Gewone’ behandelingen

Het lijkt misschien alsof ik alleen nog maar massages doe. Maar dat is zeker niet waar! De gewone behandelingen en begeleidingsactiviteiten gaan gewoon door. Wat mij dit jaar opvalt is dat er nu al sprake is van een lichte toename van winterdepressies. Van vorige jaren herinner ik me dat ik die in januari pas begon te zien.

Een winterdepressie heeft alles te maken met gebrek aan daglicht en buiten zijn, maar ook aan Vitamine D. Veel mensen ontwikkelen daarnaast in deze periode lichte tekorten aan zink, foliumzuur, vitamine B6 en B12, vitamine C en aan tryptofaan (eet vaker een banaan). Ook een interessant weetje: alcohol sloopt B vitamine. Hou daar rekening mee als je na de Kerstdagen opeens ‘moe, moe, moe’ bent.

Energetisch gesproken is er bij depressieve gevoelens altijd sprake van een energieverstoring in hart-, blaas- en drieverwarmer meridiaan en is er werk aan de winkel voor basischakra, miltchakra en zonnevlecht. Het basischakra beïnvloedt de bijnieren, die onder meer zorgen voor de aanmaak van de stemmingsverbeteraar noradrenaline.

Kortingsbonnen

Wie nog een kortingsbon heeft moet snel zijn met boeken. Ze kunnen tot 1 december a.s.gebruikt worden bij het boeken. De behandeling kan dan tot eind december plaatsvinden. Nog 3 dagen dus! Wacht niet te lang.

Aanvullende verzekering hoeft niet bij ‘eigen’ verzekeraar

Zoals ik eerder mailde, vergoeden CZ, Delta Lloyd/Nationale Nederlanden en Ohra per 1 januari geen energetische behandelingen meer. Totaal zijn er meer dan 40 disciplines uit het aanvullend pakket geschrapt. Het loont de moeite dus even te kijken wat je vanaf volgend jaar nog meer ‘kwijt’ raakt.

Ik onderzocht ook of een overstap naar een andere beroepsvereniging een oplossing zou kunnen zijn maar dat blijkt helaas niet het geval.

Wel is het nuttig om te weten dat je -als je via je werkgever collectief verzekerd bent-  je geheel vrij bent om daarnaast voor je aanvullende verzekering een andere zorgverzekeraar te kiezen. Het is niet verplicht dit bij dezelfde zorgverzekeraar te doen.

Overzicht van zorgverzekeraars die wél vergoeden in 2019!

Dit is het overzicht van de zorgverzekeraars die in 2019 alternatieve zorg vergoeden uit het basis- of aanvullende pakket. Dit overzicht is overgenomen van de VVET (mijn beroepsvereniging) en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In alle gevallen is het verstandig even contact op te nemen met je nieuwe of huidige verzekeraar. Er zijn verzekeraars waar deze vorm van zorg in het basispakket zit, andere maatschappijen plaatsten het in de aanvullende verzekering. Verschillende maatschappijen eisen dat de alternatief therapeut voldoet aan de Plato eisen en geregistreerd is. Ik ben geregistreerd (RBCZ), lid van VVET (beroepsvereniging) en voldoe aan de Plato eisen voor MBK en PSBK en de bijscholingseisen.

Overigens: je kunt je bij elke maatschappij aanvullend verzekeren indien je via je werkgever gebonden bent aan een collectief contract met een verzekeraar. Het staat je dan vrij om de beste ‘extra’s’ uit te kiezen bij willekeurig welke verzekeringsmaatschappij.

Overzicht zorgverzekeraars die alternatieve zorg vergoeden in 2019 (uit basis of aanvullend pakket)

 • AON voorheen IAK
 • Aevita
 • Ander Zorg (alleen als je al aanvullend was verzekerd hiervoor. Er worden geen nieuwe overeenkomsten meer gemaakt)
 • Avéro Achmea
 • Besured
 • Bewuzt
 • De Friesland Zorgverzekeraars
 • FBTO
 • IAK (is overgegaan naar AON)
 • IZA
 • IZZ zorgverzekeringen
 • Menzis
 • National Academic
 • ONVZ (waarschijnlijk wel. Voorheen alleen door arts, maar dat is veranderd te zijn. Het lijkt alsof nu ook therapeuten die voldoen aan de Plato eisen vergoed gaan worden. Neem contact op)
 • OFZ
 • PMA
 • PNO zorg
 • Promovendum
 • UMC
 • United Consumers (VGZ)
 • Univé
 • VGZ
 • VvAA
 • Zekur
 • ZieZo
 • Zilveren Kruis

Wie vergoeden er niet?

Door de talrijke fusies en overnamen ‘hangen’ vele verzekeringsmaatschappijen nu onder een van de vier grote maatschappijen (waaronder CZ) waardoor het lijkt alsof een heleboel maatschappijen het besluit namen om alternatieve zorg niet meer te vergoeden. Niets is minder waar. Het besluit kwam van CZ-groep waar onder meer OHRA en Nationale Nederlanden en Delta Lloyd met al hun onderliggende labels onder vallen. Deze niet meer vergoeders zijn: CZ, de Amersfoortse, Delta Lloyd, Ditzo, DSW, HEMA, Interpolis, in Twente, Just (voorheen CZ), Nationale Nederlanden, Ohra, Pro Life, Salland, Stad Holland, Zorg en Zekerheid, ZorgDirect.

Ik hoop dat dit overzicht je helpt met het maken van een keuze. Mocht je overwegen om over te stappen naar een maatschappij die alternatieve zorg wel vergoedt, check dan heel goed wat je nieuwe verzekeraar aan voorwaarden stelt.

Succes

Marjolijn

10-12-2019

Een ‘kosmische’ massage voor lichaam, geest en ziel

Wat kun je verwachten?
In de eerste plaats een zeer ontspannende massage waarin naast handen en voeten, ook rug, armen, nek, schouders en hoofd worden behandeld en er ruim aandacht is voor het energieveld dat jou omringt (aura). Voor de grap zeg ik weleens dat je van een kosmische massage ‘uit je dak’ gaat en een beetje waar is dat wel. Je komt in een andere bewustzijnslaag terecht en je voelt je daarin vaak lichter, prettiger.

Deze massagebehandeling:

– Bevordert de bewustzijnsontwikkeling en spirituele groei,
– Is behulpzaam bij het wennen aan een andere levensfase/ partner/woonplaats etc.
– Heeft een gunstig effect op angstige en sombere gevoelens en op artrose-achtige aandoeningen (o.m. hand, heup, knie).
– Het is een zeer geschikte behandeling na een traumatische gebeurtenis (ook als die in het verre verleden plaatsvond) en
– Als je het gevoel hebt zwaarbelast te zijn.

Wat is het verschil tussen een gewone- en een kosmische massage? 
Wat een kosmische massage onderscheidt van een gewone massage is simpelweg dat er gewerkt wordt met kosmische energieën.
Ter verduidelijking: een masseur masseert, iemand die vitaliseert gebruikt zijn of haar eigen energie voor zijn cliënt en een magnetiseur ontvangt energie en geeft die door. ‘Doe’ je Reiki, dan richt je je op het Reiki kanaal waardoor je door Reiki energie wordt doorstroomd en daarmee behandel je dan een ander. Er zijn tal van ‘zenders’, energievelden, waar je je op kunt richten en gebruik van kunt maken. Ilahinoor  – een relatief nieuwe vondst – wordt naast Reiki ook steeds bekender en populairder.

Voor hoofd, hart en …. ziel
Daarnaast kun je óók werken met de eeuwenoude ‘kosmische’ energieën. En hoewel iedereen er gevoelig voor is (Wie kan het lezen van zijn horoscoop weerstaan? Wie slaapt er beter/slechter rond volle maan?) maken we dáár zelden of nooit gebruik (meer) van. Misschien omdat ze wat in de vergetelheid geraakt zijn en we niet meer weten hoe ‘erbij’ te komen? In de Malva opleiding leerde ik om mij af te stemmen óp en te werken mét deze energieën die wonderen doen voor hoofd, hart……………en ziel.

Ervaar het zelf
En daarvoor is elke reden is een goede reden! Uit nieuwsgierigheid, om te ontspannen of zeer relaxt bezig te zijn met bewustzijnsontwikkeling, omdat één van de bovenstaande effecten je aanspreekt, omdat je er gewoon zin in hebt of omdat je op dit moment wel een steuntje in de rug (nou ja, de ziel!) kunt gebruiken. Alles is goed.
Ik nodig je van harte uit voor deze ‘special’. Zoals gebruikelijk (alleen in november) weer voor de maandmassagetarief van 75 euro i.p.v.78,75. Mocht je nog over een kortingsbon beschikken omdat je eerder de openingsmassage of één van de openingsworkshops boekte, dan kun je die natuurlijk prima voor deze ervaring gebruiken.

Een paar reacties

 • Ik dacht dat uit je dak gaan een grapje was. Maar ik voel me hemels!
 • Ik kan mij niet herinneren mij zo compleet gevoeld te hebben

Tot ziens in november?
Marjolijn

N.B. Vanzelfsprekend zal ik het altijd zeggen indien mij deze behandeling op dit moment minder geschikt lijkt voor jou. Dan vinden we een alternatief.

 • Lid van VVET, BVMT, RBCZ. In bezit van CPION erkende diploma’s MBK en PSBK waardoor de meeste verzekeraars de behandelingen (geheel of gedeeltelijk) vergoeden (aanvullend pakket).

In en uit de maalstroom. Wat is waar?

Helder denken met je nieren? Fris kijken met je lever?

Geen zin wordt onzin

Dolgedraaid

Jij hebt altijd gelijk!

Mindblowing

Het perspectief van de reiziger

Cruijff en het naveltruitje

What you see is what you get

When you smile….

Laten we zacht zijn voor elkander

Coco Chanel had gelijk

Laat je licht stralen (juist nu!)

Warm van binnenuit!

In alle staten!

Lentekriebels

Crea girl

Vastzittende schrik

Waarom zou je?

Er zijn zoveel ingangen in een mens

Opgelucht

Look after your mates

Ambitieus bezig

Kracht en Macht

https://www.illiaster.nl/jij-bent-de-hoofdpersoon

Fijn om er te zijn

Vóór voelen of ná denken?

Alle deuren staan altijd open (alleen zie je dat niet altijd)

Over denksels en het effect daarvan

In de mensen een welbehagen

De snauw- en kuitenbijtcyclus

Wat je (buiten) je zoekt, zit in je

Zee- en straat filosofen

Je bent overal, maar waar ben jij?