Ambitieus bezig

Al een tijdje was ik ambitieus bezig. Ik wilde een nieuwsbrief schrijven waarin ik álle aspecten van Malva onder de aandacht wilde brengen en verklaren.

Onnodig te zeggen dat die nieuwsbrief jullie nooit zal bereiken. Domweg omdat het niet lukte. Het werd werkenderwijs een project van mijn willen en mijn denken en ontsnapte zo aan mijn hart waar het verlangen ertoe geboren was. En dat werkte niet.

Malva gaat over het voelen, ervaren en beleven. Over het mogelijkheden scheppen door energieveranderingen tot stand te brengen. Over toestaan, verruimen, opruimen en verhelderen. Over evenwicht en aanvaarding. Over er zíjn in plaats van er niet, of half, of soms, te zijn. Over eenheid die onder de verdeeldheid zit. Over de vrijheid die we altijd met ons meedragen ook al maakt het denken ons iets anders wijs. Over mezelf en over jou als mens, als ziel, als energie. Over ons allen.

Punt is dat Malva veel gróter is dan het denken dat het niet kan omvatten en uitleggen. En daarom lukte mijn projectje natuurlijk voor geen meter. Gelukkig kreeg ik een mail van een cliënt die mij hielp weer helder te zien.(Heel veel dank daarvoor). Hij schreef: “Na afloop fysiek vermoeid en loom, maar geestelijk verlicht en gemoedsrust in plaats van gejaagdheid. Mijn ratio probeert het ontstaan van dit gevoel en deze manier van verlichting te verklaren. “
En dat kan zijn ratio niet. En de mijne – die dankzij mijn inmiddels voltooide opleiding wel gevoed is met kennis over energiebanen, aura, chakra, interventies, patronen etc.- kan dat ook maar deels.

Is Malva daarom een wonder? Welnee, het is gewoon iets dat we (nog) niet helemaal ( maar wel deels) kunnen verklaren vanuit de kennis die we nu hebben. Meer onderzoek zal leiden tot meer kennis, meer inzicht en meer begrip.

Posted in: Geen categorie