Alle deuren staan altijd open (alleen zie je dat niet altijd)

Jejig, de nieuwsbrief, het kwam er maar niet van. Veel te druk met huis en haard, het laten schilderen van het huis en het ‘upgraden’ van de cursusruimte.
En als ik ervoor ging zitten, kwam er steeds weer een gedachte aan iets dat ik ‘beter’ kon gaan doen.
Herken je dat? Ik had last van ‘mijn doener’ en ‘mijn haaster’. De een vertelt me wat er allemaal nog gedaan zou kunnen (‘moet’) worden en de ander maakte me wijs dat het nú moet gebeuren. En ze zijn slim, die twee. De doener zet er druk op en de haaster voert m’n hartslag omhoog zodat mijn hele lichaam eigenlijk al voor actie wordt klaargemaakt.
Het is niet dat ik niks wilde doen: ik wilde het alleen niet zó doen. Ik wilde het vanuit een ander gevoel doen, een ander bewustzijn, in een andere sfeer. Ik wilde werken vanuit ruimte en plezier; niet vanuit moeten (de doener) en angst (de haaster).

Kiezen

Gelukkig bestaat er dan zoiets als meditatie wat mij helpt te zien  en ervaren dat ik niet de doener, de drammer en de haaster ben en ook niet – zelfs niet – degene die ‘het’ vanuit een andere sfeer en gevoel wil doen. Ik ben ze allemaal en nog veel meer.
En ik ben blij dat ik dat (nu) zie. Dat ik in elk geval weer (een deel van) mijn vrijheid heb terugveroverd op de doener, de drammer en de haaster. Want ze kunnen wel tekeer gaan, maar ik hoef ze niet te geloven. Ik kan ervoor kiezen ze te volgen of dat niet te doen. En mijn keuze heeft effecten op mijn emoties, mijn gezondheid, mijn liefde, mijn leven.

Wanneer je terecht komt in een situatie waarin je je opgejaagd voelt, waarin je zoveel lijkt te moeten, doe dan een stapje achteruit. Haal tien
keer diep adem tot in je bekken en voel hoe je hele lichaam meebeweegt op die adem energie. Word je bewust van wat er gebeurt. Kijk, en zie dat de drammer, doener en haaster altijd doen (dat is de aard van deze energie) alsof er geen keus is. Alsof er maar één uitgang is. En alsof er haast is.
En dat is niet zo. Alle deuren staan altijd open en jouw vrije keuze bepaalt waar je terecht komt.

Van Teen tot Top

Dat alles en nog wat meer heb ik de afgelopen weken weer aan den lijve mogen ondervinden. Helemaal wakker geschud begin ik daarom aan het nieuwe ‘seizoen’. Met minder cursussen – alleen EM 1 en EM 2- omdat ik veel tijd nodig heb voor mijn Malva opleiding; met veel gratis Malva behandelingen en met een nieuwe (al lang gewenste) tja, hoe noem je dat: cursus, training, nee dat is het allemaal niet. Leergang klinkt te ouderwets. Wat ik eigenlijk bedoel is een ontwikkelingstraject van een jaar dat loopt langs alle chakra’s te beginnen bij de basis: Van Teen tot Top. Anders dan bij een cursus of training staat het doel niet van tevoren vast omdat ieder zijn of haar eigen individuele pad gaat. Natuurlijk zijn er wel vaste punten. Alle chakra’s komen aan bod; er is aandacht voor het verband tussen chakra’s en de aura en zoals altijd staat het ervaren centraal al krijg je natuurlijk ook een reader. De avonden zijn korter dan je bent gewend maar daar staat tegenover dat in de cursusprijs een Malva behandeling is inbegrepen alsmede een uur persoonlijke begeleiding.
Meer informatie hierover staat op de site.

En dan de gratis (tot eind december) Malva behandelingen: het loopt storm. Alle data die ik eerder rondstuurde zijn inmiddels volgeboekt en binnenkort verschijnen er nieuwe mogelijkheden op de site. Wil je dus
nog dit jaar een Malva behandeling (of behandelingen) ervaren: let dan op www.illiaster.nl voor het aanbod.

Ik hoop dit jaar weer veel bekende gezichten terug te zien en onbekende te leren kennen.

Tot spoedig!

Marjolijn

 

Posted in: Geen categorie