What you see is what you get

Waar je je aandacht op richt, waar je naar kijkt, daar word je mee gevuld. Daar raak je letterlijk vol van! Het is dus belangrijk wáár je naar kijkt. Want anders word je gevuld met iets waar je geen zin in hebt!

Maar HOE je kijkt is ook van belang. Kijken, oordelen en analyseren is bij ons vaak synoniem met ‘erover nadenken’ en betekent dat iets (nog) niet goed genoeg is of dat er iets ontbreekt. Zó kijken draagt een beoordeling in zich en is niet waardevrij.

Zó kijken kan alleen als we geen verbinding aangaan met dat wat bekeken wordt, waar onze fysieke of geestelijke blik op rust. Daar is niets mis mee als het om harde feiten gaat, maar niet goed – of op zijn minst niet fijn- voor een levend wezen dat zo bekeken wordt.

Een mens wil worden gezien! Niet bekeken! Hoe vaak hoor je een volwassen man of vrouw niet zeggen dat zijn vader of moeder hem niet echt zag. En dat dat nog steeds pijn doet.

Zien is gekoppeld aan verbinding, acceptatie en voelen. Kijken aan afstand en analyse.

Wie gezien wordt, wordt bevestigd in zijn zijn.

Wie ziet in plaats van kijkt, schept een ruimte waarin verbinding opkomt in plaats van oordeel. In die ruimte, die sfeer, ga je anders -vaak vruchtbaarder- met elkaar om.

En wie zichzélf ziet, ‘ziet’ – met zachtheid en misschien zelfs met een vleugje vertedering – dat hij niet compleet zou zijn zonder zijn rare en lieve gedachten en vreemde en vrolijke gewoonten, zijn angsten en verlangens, pijn en vreugde, vredes en onvredes. Dat is wat met acceptatie wordt bedoeld. Het blijft hetzelfde, maar je ervaart het anders.

En het mooie is, je hele systeem reageert erop. Wie zíet in plaats van kijkt, ‘krijgt’ als vanzelf minder stress, meer geestelijke stabiliteit en voelt zich vrediger. En de hele omgeving profiteert ervan want je wordt óók flexibeler en efficiënter (want je hoeft niet meer te vechten met stukken van jezelf dus je hebt ruimte over) en je ziet makkelijker oplossingen. En natuurlijk gaat de buitenwacht je vriendelijker en toegankelijker vinden, meer aanwezig, echter, geïnteresseerder, betrokkener, te vertrouwen etc.

In de volgende nieuwsbrief vertel ik hier meer over. Ook hoe het komt dat de één (het) wel ziet (Cruijff) en de ander (nog) niet.

Wil je nu al meer lezen over meditatie en meditatiemogelijkheden? Dat kan hier.
Want als je het leuk vond om hierboven te lezen over een andere zienswijze dan is dit misschien hét moment om het denkraam nog wat verder op te rekken en je ook nog wat te vertellen over Malva aura, chakra en meridiaanbehandelingen.

Opruimen en opschonen

Als een iemand mij vraagt wat ik tijdens zo’n Malva behandeling doe, kan ik het eigenlijk niet simpeler en sneller uitleggen dan door te zeggen dat ik de werkster ben. Waar een schoonmaakster je huis opruimt, ruim ik in je energetische huis (je lichaam, je aura) op en haal rommel (veelal stress gerelateerd) weg. Ik maak schoon, poets wat niet meer helder is op en breng de boel in evenwicht. Dat doe ik met behulp van Malva behandelingen. Malva kent in het land van aura’s, chakra’s en meridianen vaste wegen (behandelingen) en behandelcombinaties om bij het doel (dat je je zelf weer ‘herkent’ en bent) te komen. Cliënten voelen zich meestal rustiger, opgeruimder en opgewekter na de behandeling en zijn verbaasd over de effectiviteit ervan. Nieuwsgierig? Kijk dan bij de reacties of  hier om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en het behandelscala.

Zin om mee te doen aan een meditatie bijeenkomst of les? Benieuwd naar wat Malva voor jou zou kunnen betekenen? Klik op cursusdata en tarieven voor alle data en mogelijkheden tot 31 december.

Posted in: Geen categorie